De jeugd van F.D.O. heeft er na de lockdown weer zin in.
De jeugd van F.D.O. heeft er na de lockdown weer zin in. (Foto: aangeleverd)

Gymnastiekvereniging FDO is weer aan de gang

Algemeen

NIEUW-WEST - De trainingen voor alle leden van Gymnastiekvereniging F.D.O. zijn weer begonnen. Nieuwe leden zijn welkom, want er is op nagenoeg alle afdelingen plek. Even kijken hoe het gaat kan bij een gratis proefles, om te zien of F.D.O. iets op sportief gebied.

Er zijn verschillende groepjes zoals de ouder-en-peuter-gym op zaterdag. Tijdens deze unieke uurtjes gymmen vader of moeder samen met hun peuter om de grondvormen van het bewegen te leren. Het is mogelijk om het Nijntje-diploma te halen.

Grondvormen

Bij kleutergymnastiek, ook op zaterdag, komen kinderen vanaf vier jaar. Ook hier wordt op speelse wijze geoefend met de grondvormen van bewegen, zoals gaan, lopen, duikelen, rollen, werpen, vangen, hangen en steunen.

F.D.O. is een van de weinige verenigingen in Amsterdam, waar aan jongens de gelegenheid wordt geboden om te turnen. Turners van F.D.O. doen elk jaar mee aan diverse wedstrijden. De turnlessen zijn op donderdag en vrijdag.

Wedstrijden

Meisjesturnen is op woensdag, vrijdag en zaterdag. Ook zij kunnen meedoen aan wedstrijden.

Ook dit jaar is er ook weer de mogelijkheid tot het volgen van een cursus klimdoekturnen.

De lessen worden gegeven in Sportcentrum Caland, Elizah van Calcarstraat 2. Voor meer informatie over gymnastiekvereniging F.D.O. en al haar disciplines via: fdoturnen@hccnet.nl of info@gvfdo.nl of via: www.gvfdo.nl.