De omslag van het boek van Ayoub Louihrani.
De omslag van het boek van Ayoub Louihrani. (Foto: aangeleverd)

Boer Ayoub vertelt zijn verhaal

Algemeen

AMSTERDAM - ‘Een stadsjongen met een boerendroom’ is het krachtige en strijdbare verhaal van een stadse jongen die zijn eigen pad kiest en trouw blijft aan zichzelf, om zijn dromen te bereiken. Na zijn eigen zesdelige televisieserie bij KRO-NCRV verschijnt op 17 mei het boek van van Ayoub Louihrani.

Zelfs zijn beste vrienden begrepen niet waarom hij koos voor een leven tussen de koeien

Louihrani uit Amsterdam wist op zijn veertiende al dat hij boer, fellah op z’n Arabisch, wilde worden. Nu werkt hij als invalboer op verschillende veehouderijen en droomt hij van de volgende stap: een eigen bedrijf. In het boek leert de lezer hem kennen vanaf zijn vroege jeugd als straatschoffie in Amsterdam-Oost.

Koeienpoep

Hij vertelt eerlijk over hoe hij het niet altijd makkelijk had tussen leeftijdsgenoten vanwege zijn afkomst en looks. Als beginnende boer werd hij in eerste instantie vaak afgewezen vanwege zijn Marokkaanse achtergrond en nog steeds moet hij soms vechten voor zijn plek. Zelfs zijn beste vrienden begrepen niet waarom hij koos voor een leven tussen de koeien, en vooral: koeienpoep.

Hij vertelt over zijn liefde voor het boerenleven: over de vrijheid die hij ervaart als hij werkt met de dieren en over de rust van het platteland om hem heen, maar ook over het belang van deze beroepsgroep, die de laatste jaren zo vaak onder vuur heeft gelegen. Zijn enthousiasme is zeer aanstekelijk en met zijn tomeloze ambitie en doorzettingsvermogen is hij een groot voorbeeld voor een jonge generatie. Zijn populariteit is hem echter niet aan komen waaien en Louihrani heeft hard moeten vechten om zijn dromen te kunnen volgen.

ISBN 978-90-225-9478-0