Er zijn veel leuke vacatures voor vrijwilligersbanen bij VCA.
Er zijn veel leuke vacatures voor vrijwilligersbanen bij VCA. (Foto: Huub Zeeman)

Vrijwilligerswerk waar je blij van wordt

NIEUW-WEST - De Vrijwilligers Centrale Amsterdam heeft verschillende banen in Nieuw-West. Voor wie het leuk vindt en tijd heeft om mensen iets te leren en hen te helpen, zijn er diverse klussen. Hieronder staan er alvast vijf. 

Korte fotografiecursus voor basisschoolleerlingen. Stichting Studiezalen zet zich in om jongeren uit kwetsbare wijken met veelal een lage sociaal-economische status gelijke kansen te bieden. Dit doen zij door middel van een combinatie van studiebegeleiding, lifecoaching en het vergroten van de leefwereld. De stichting zoekt vrijwilligers die een korte fotografieworkshop kunnen geven aan leerlingen uit groep 6 en 7.

Host een pubquiz. Wie het leuk lijkt om een pubquiz avond te hosten kan terecht bij Casa Sofia. Deze quizavonden zijn voor mensen uit de buurt in Amsterdam Nieuw-West (Slotervaart). Alle smaken, geuren en culturen van Nieuw-West zijn bij Café CASA SOFIA vertegenwoordigd.

Voor wie het leuk vindt en tijd heeft om mensen iets te leren en hen te helpen

Vrolijke taalcoaches voor een vrouwelijk centrum: Hippe Heks. De Hippe Heks is een plek waar vrouwen Nederlands spreken, waar ruimte is voor nieuwe ideeën, dromen en waar je nieuwe energie krijgt. Wie wil een paar uurtjes per week met andere vrouwen Nederlands oefenen? Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.

Ondersteun een jong gezin in Nieuw-West: Humanitas. Ervaring met opvoeden en wil je die delen? Zet jonge gezinnen weer in hun kracht. Bied een luisterend oor, tips en ideeën en praktische hulp. Ongeveer een jaar lang kom je wekelijks 2-3 uur thuis bij een jong gezin. De ouders geven aan op welke opvoedondersteuning zij kunnen gebruiken. 

Computerles voor ouderen. Stichting Marhaba zoekt een geduldige vrijwilliger die de tijd neemt om de ouderen te helpen op de computer. Er zijn altijd twee mensen bij de computerles. Het is belangrijk dat je de rust en tijd neemt en dat je het leuk vindt om met ouderen te werken. De ouderen vinden het leuk dat jij er bent en dat merk je.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vrijwilligersvacatures is te krijgen via: nieuwwest@vca.nu of 020 5301220. Via: vca.nu/vrijwilligers-vacatures zijn er nog meer banen te vinden.