Er zijn vacatures voor leuke vrijwilligersbanen.
Er zijn vacatures voor leuke vrijwilligersbanen. (Foto: aangeleverd)

Vijf top vacatures voor vrijwilligerswerk

NIEUW-WEST - Echt iets doen voor het stadsdeel? Nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe ervaringen opdoen? Denk er eens over om te starten als vrijwilliger. Vrijwilligers Centrale Amsterdam geeft vijf suggesties voor superleuk vrijwilligerswerk in het stadsdeel.

Nederlandse les geven / Stichting Eigenwijks, Pieter Calandlaan 258A, (vacaturenr: 1560287). 

Help jij buurtbewoners uit Nieuw-West om hun Nederlands te verbeteren? Door middel van (online) taalles help je ze om stappen te maken. Eigenwijks is op zoek naar bewoners uit Amsterdam Nieuw-West die Nederlandse les willen geven aan andere buurtbewoners. Je gaat (minimaal) één keer in de week een les Nederlands geven. In overleg bespreken we of je online gaat lesgeven of dat je aan de slag gaat in een van onze buurthuizen. Een combinatie van beiden is ook mogelijk. Als docent zorg je voor een veilig leerklimaat en sluit je aan bij de leerbehoefte van cursisten. 

Energiecoach / Stichting Woon! (Vacaturenr: 1484960).

Met een rugzak vol bespaarproducten en een tablet met onze energiecoach-app ga je bij mensen thuis advies geven. Signaleer je onzuinige apparaten of een verwarming die altijd staat te loeien? Als energiecoach krijg je een training waardoor je precies weet hoe bewoners kunnen besparen op de energierekening.

Ambulance medewerker / Stichting Amsterdamse Zwerfkatten, Vrije Geer 2, (Vacaturenr: 1576982).

Heb jij een rijbewijs en een flinke portie dierenliefde? Kom dan het team versterken en zet je in voor de Stichting Amsterdamse Zwerfkatten! De stichting Amsterdamse Zwerfkatten (SAZ) zet zich al meer dan 25 jaar in voor de zwerfkatten in Amsterdam. Ook bieden zij hulp aan Amsterdamse minima bij de verzorging van hun katten. De SAZ heeft ook zijn eigen dierenambulance. Die wordt gebruikt bij de vangacties van zwerfkatten. Maar ook voor het vervoer van katten van minima, donaties ophalen of het wegbrengen van voedsel voor de katten die ondersteund worden vanuit de Voedselbank, vervoeren van katten naar een regulier asiel of het onderzoeken van een melding van een zwerfkat. Het werk op de dierenambulance kan fysiek zwaar zijn (met name bij de vangacties) dus er worden mensen gezocht die niet bang zijn om hun 'handen vies te maken'. 

Leuk talent om op te treden voor een groep met een verstandelijke beperking / Cordaan, Laan van Vlaanderen 167  (Vacaturenummer: 1574924).

Cordaan zoekt iemand met een talent die het leuk vindt om voor een groep met een verstandelijke beperking op te treden. Ze hebben een leuke, enthousiaste groep, en geven je een mooi applaus na afloop. Het gaat om een groep van 10-20 mensen met een verstandelijke beperking, waar altijd begeleiders vanuit Cordaan bij aanwezig zijn. Heb jij een talent, zoals muziek maken, zingen, dansen, acrobatiek of iets anders dat je graag wil laten zien, dan ben je meer dan welkom. Ook als je lekker kan koken en bijvoorbeeld een gerecht uit een ander land zou willen maken, zouden we dat heel leuk vinden.

Collega's die het leuk vinden om met kinderen te werken tijdens de pauze van een gezellige wijkschool / Openbare daltonbasisschool "de Horizon", Pieter Calandlaan 768, (Vacaturenr: 1576331).

Bent u een man of vrouw die het leuk vindt om met kinderen te werken tijdens de pauze van een gezellige wijkschool in Nieuw West? Tijdens de pauze zorg jij, samen met andere vrijwilligers, leerkrachten en onderwijsassistenten, dat de kinderen met veel plezier op het schoolplein spelen. 

Heb je interesse in één van deze vacatures? Ga naar www.vca.nu/vacaturebank en typ het vacaturenummer in. Of bel Jelle Guijt, bemiddelaar Vrijwilligers Centrale Amsterdam 06-34030720. Is dit niet wat je zoekt, maar zou je graag ander vrijwilligerswerk willen doen? Je kunt Jelle ook bellen voor een bemiddelingsafspraak. Hij zoekt dan samen met jou naar iets wat bij jou past.