dkdkdkd
dkdkdkd (Foto: aangeleverd)

Van basisschool naar Calandlyceum

NIEUW-WEST - Overstappen naar een middelbare school is ook dit jaar extra spannend. Je kunt als groep 8 leerling door Corona de scholen vaak niet bezoeken. Maar het Calandlyceum doet haar uiterste best zodat je kennis kunt maken door hun online open dagen & schoolpleinmarkt.

De school organiseert in ieder geval leuke en informatieve webinars op vier tijdstippen. Ook kan je langskomen bij de schoolpleinmarkt binnen tijdslots. Dus schrijf je in ieder geval in want dan wordt je uitgenodigd. Inschrijflink: www.calandlyceum.nl/groep-7-en-8/kennismaken-met-het-calandlyceum

Brede brugklassen

In de onderbouwklassen zitten leerlingen met verschillende basisschooladviezen bij elkaar in de klas. Op die manier kunnen leerlingen van elkaar leren en halen zij bij elk vak het beste uit zichzelf. In de onderbouw heeft iedereen een breed aanbod. Daarnaast kan iedere leerling ook nog kiezen voor verdieping en projecten in de daltonbanden. Het Calandlyceum is een cultuurprofielschool, een technasium, maar ook de sportiefste school van Nederland.

Gebouw

Op het Calandlyceum hebben wij de onderbouwklassen een eigen plek in het gebouw gekregen. Zo is het Caland een prettige plek voor alle nieuwe leerlingen. De eerste- en tweedeklassers hebben hun thuisbasis in de westvleugel. Zij hebben een eigen ingang, een eigen schoolplein en een eigen kantine: helemaal gereserveerd voor eerste- en tweedejaars. Op deze manier leren zij elkaar en de docenten goed kennen. Het is overzichtelijk en veilig.

Calandlyceum, Pieter Calandlaan 182, Amsterdam, www.calandlyceum.nl.