Leerling Angelo van het Comenius Lyceum gaat de wereld veroveren met zijn computerprogramma’s
Leerling Angelo van het Comenius Lyceum gaat de wereld veroveren met zijn computerprogramma’s (Foto: aangeleverd)

Comenius geeft je een sterke basis

NIEUW-WEST - Comenius Lyceum is een van de beste scholen in Amsterdam Nieuw-West. De vwo, havo en mavo geven je een sterke basis. Dat geeft jonge mensen kansen in de wereld. Wil jij misschien arts worden, advocaat of werkbouwkundig ingenieur? Hier begint het!

Zoals Souraya die nu nog in de eerste klas zit. Zij wilde graag naar het Comenius omdat ze later hartchirurg wil worden. “Hier leer ik over biologie en al je organen, hoe je lichaam in elkaar zit. De sfeer is op deze school gewoon heel fijn.” Of zoals de jonge Angelo die later programmeur wil worden. “In het ICT-lab werk ik op snelle computers, ik kan al 3D-printen, simpele websites bouwen en animaties maken. Tof.”

Leerlingen die meer willen, krijgen alle ruimte. Er is ook goede huiswerkbegeleiding, er zijn bijlessen, extra uitdagingen voor je favoriete vakken. De docenten zijn extra betrokken, zij gebruiken de ‘Comeniusles’ als handvat, dat betekent dat ze de leerlingen steeds stimuleren om actief mee te doen. Zo komen al die kennis en vaardigheden het beste binnen. En het is nog leuk ook. Hoe vind je dat?

De school staat midden in Nieuw-West. (Vlakbij metrostation Lelylaan.) En is net zo veelkleurig als dit stadsdeel. Leerlingen krijgen ruimte om te leven volgens hun eigen overtuiging.

Vwo’ers die méér willen, kunnen het vwo-plusprogramma volgen. Vol extra uitdagingen. Bijvoorbeeld in mediakennis (Snapchat, fake news en meer), ecologie (je doet echt biologisch onderzoek) en talen (je maakt contact met leeftijdsgenoten in Engeland, Duitsland en Frankrijk). Dat is interessant hoor.

Kom maar eens kijken op de open avond op donderdag 10 februari 18.30-21.00 uur. Doe daar ook mee aan de quiz en verdien een mooi T-shirt! (ComeniusLyceum.nl - Jacob Geelstraat 38)