Niet één maar twee keer traden de artiesten zondag op voor een uitverkochte zaal
Niet één maar twee keer traden de artiesten zondag op voor een uitverkochte zaal (Foto's: aangeleverd)

Acrobatico in sprookjesachtige première 1001 Nacht

Algemeen

Acrobatico in sprookjesachtige première van ‘1001 Nacht’

BADHOEVEDORP - ‘Hooggeëerd publiek’, het waren de eerste woorden van Ike Struben, directeur van Jeugdcircus Acrobatico die afgelopen zondag als vanouds in het Dorpshuis van Badhoevedorp klonken tijdens de première van de nieuwe voorstelling 1001 Nacht. En niet één maar twee keer traden de artiesten zondag op voor een uitverkochte zaal. Een première van wereldklasse.

De serene opening van de voorstelling van het jeugdcircus greep meteen de aandacht van het publiek, dat vervolgens werd meegevoerd in de verhalen en de dromen van een prins, die werden voorgelezen uit een sprookjesboek. Dromen over blauwe kabouters op grote ballen, slangen, piraten op rare fietsen, sierlijke hoepeldanseressen. En dat was nog maar een fractie van de voorstelling. Er waren veel onverwachte elementen en de acts wisselden elkaar af in vrolijkheid en zinderende spanning. Steeds verrassend en van ongekende schoonheid.

Circusdisciplines

Ontwapenend waren de jongste artiesten die voor het eerst in de piste stonden; de ondeugende en nieuwsgierige pasja’s die met elkaar een mooie rol in het verhaal vertolkten. De ervaren artiesten lieten de toeschouwers getuige zijn van een breed scala aan circusdisciplines. Er waren acrobaten, jongleurs, diabolo’s en steltlopers. Er waren acts met eenwielers, ballen, hoepels, rolschaatsen en rola bola’s. Met dansers op het draad, acrobaten op de kunstfiets en een wervelend nummer met springtouwen. En natuurlijk ontbraken de adembenemende luchthoepel, het trapezetouw en de tissue niet.

Wegdromen

In de nieuwe voorstelling ‘1001 Nacht’ liet Jeugdcircus Acrobatico haar publiek genieten en wegdromen in een andere wereld. De artiesten van Acrobatico zijn de komende maanden nog vaker te bewonderen met deze show: begin juli in Dorpshuis Zwanenburg, in oktober in De Kulturele Raad in Hillegom en volgend jaar in De Meerse in Hoofddorp.

Voor meer informatie: www.acrobatico.nl.


Er waren veel onverwachte elementen en de acts wisselden elkaar af in vrolijkheid en zinderende spanning.