Nieuwe Bibliotheek, extra functies

WATERLAND - Per 1 januari 2023 gaat Bibliotheek Waterland het bibliotheekwerk verzorgen in de gemeente Waterland. Hiermee neemt zij weer de verantwoordelijkheid voor de bibliotheekvestigingen in Broek in Waterland, Ilpendam, Marken en Monnickendam. Inwoners van de gemeente kunnen nu al lid worden van hun nieuwe bibliotheek en gebruikmaken van een speciale Welkomst-actie voor nieuwe leden waarmee ze nu al gratis gebruik kunnen maken van de collectie en diensten van hun nieuwe bibliotheek. Ook is Bibliotheek Waterland op zoek naar nieuwe medewerkers en vrijwilligers.

Vaste medewerkers en vrijwilligers

De huidige uitbater van de bibliotheekvestigingen in de gemeente Waterland werkt met twee vaste medewerkers en ruim 20 vrijwilligers. Beiden medewerkers en 19 vrijwilligers hebben aangegeven door te willen gaan met Bibliotheek Waterland. Vanwege de uitbreiding van de diensten in de bibliotheekvestigingen per 1 januari én de uitbreiding van de huidige openingstijden met ingang van 1 april is Bibliotheek Waterland op zoek naar aanvulling op het team vrijwilligers én uitbreiding met één vaste medewerker Publiekservice.

Vacatures bij de Bibliotheek

De vestigingen in Broek in Waterland, Ilpendam, Marken en Monnickendam hebben wisselende openingstijden. Als aanvulling op het huidige team zoekt Bibliotheek Waterland nieuwe enthousiaste vrijwilligers die een paar uur per week inzetbaar willen zijn in de front-office van deze bibliotheken. Er wordt een centraal rooster gemaakt en de vrijwilliger zal naast een vaste medewerker van de Bibliotheek ingedeeld worden en vooral de rol van gastheer/gastvrouw vervullen. Ook het assisteren bij het opruimen en displayen van de materialen in de bibliotheek is een onderdeel van de taak van de vrijwilliger.

Medewerker Publieksservice

Daarnaast is Bibliotheek Waterland op zoek naar een betaalde medewerker Publieksservice voor 12 uur per week. Deze functie is opgedeeld in verschillende taken waarvan de belangrijkste zijn: het helpen van bezoekers met vragen over de dienstverlening, collectie en activiteitenaanbod en het helpen bij activiteiten die te maken hebben bij het leren van digitale vaardigheden als bijvoorbeeld de Klik&Tik cursussen die de Bibliotheek verzorgt voor mensen die niet zo digitaal vaardig zijn.

Meer informatie

De vacatures zijn te bekijken op www.bibliotheekwaterland.nl/vacatures meer informatie is op te vragen bij Ingeborg van Eck of Vanessa Kennedy op telefoonnr. 0299 - 2505 503.