Nog steeds géén Klimaatburgemeester

EDAM-VOLENDAM - Inmiddels heeft 1 op de 3 gemeenten in ons land een Klimaatburgemeester. In gemeente Edam-Volendam zoekt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat echter nog steeds. Daarom doet het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) opnieuw een oproep aan de inwoners van gemeente Edam-Volendam. Inwoners uit gemeente Edam-Volendam kunnen zich nog tot en met 17 oktober aanmelden via www.nkw2022.nl.

Het Klimaatburgemeesterschap is gekoppeld aan de Nationale Klimaatweek en is bedoeld om klimaat en duurzaamheid onder de aandacht te brengen. 

Nationale Klimaatweek

Van 31 oktober tot en met 6 november is de Nationale Klimaatweek (NKW), een week waarin burgers, organisaties en overheid in actie komen voor een beter klimaat en energie besparen. Dit is namelijk hét moment om energie te besparen. Dat is goed voor het klimaat én je portemonnee. Of je nu de thermostaat lager zet, vaker de fiets pakt of bewust kiest voor spullen ruilen en lenen.

Wie o wie?

In elke gemeente is tenminste één Klimaatburgemeester nodig die een voorbeeld kan zijn voor anderen om stappen te zetten voor een beter klimaat, tijdens de Nationale Klimaatweek. 184 mensen in 123 gemeenten hebben zich aangemeld voor deze officieuze rol. Het klimaatburgemeesterschap is voor volwassenen én jongeren. Ben jij de Klimaatburgemeester uit gemeente Edam-Volendam? Wil jij graag jouw klimaatverhaal delen? Of ken je iemand die hier beschreven wordt? Je kunt je tot en met 17 oktober aanmelden via www.nkw2022.nl.