Beeldend kunstenaar Inge Roseboom.
Beeldend kunstenaar Inge Roseboom. (Foto: Mark Weemen)

Wandeling met objecten

MONNICKENDAM - In de week van maandag 10 t/m zaterdag 15 oktober maakt beeldend kunstenaar Inge Roseboom dagelijks om 12:00 en 16:00 uur een wandeling met lange grijze objecten die geïnspireerd zijn op het wapen van Monnickendam. 

De afgelopen jaren gebruikte Inge Roseboom gedurende verschillende werkperiodes de toren van de Grote Kerk van Monnickendam als atelier. Ze werkte aan een serie van veertien abstracte objecten met een langgerekte vorm. Een belangrijke inspiratie voor de serie was het wapen van Monnickendam, waarop een monnik met een niet nader gedefinieerde stok op de schouder de centrale afbeelding vormt. 

Sommige objecten doen denken aan gereedschappen, anderen aan religieuze objecten of lastig te duiden attributen uit delen van ons culturele erfgoed. Zowel associaties met beeldhouwwerken uit de middeleeuwen, de heraldiek als invloeden uit het modernisme lijken zichtbaar. 


Deze laatste week met wandelingen vormt de afsluiting van haar werkperiodes in Monnickendam. Gedurende de week worden bewoners gezocht waarmee zondag 16 oktober om 15:00 uur een gezamenlijke wandeling wordt gemaakt.

Afbeelding
Afbeelding