Dít zijn de signalen dat het tijd is voor een nieuwe werkplek.
Dít zijn de signalen dat het tijd is voor een nieuwe werkplek. (Foto: Adobe Stock)

Op zoek naar een nieuwe uitdaging

Als je huidige werk niet meer goed bij je past, krijg je minder motivatie. Ontslag neem je niet zomaar, dus hoe weet je zeker dat het tijd is voor een nieuwe baan? Dít zijn de signalen dat het tijd wordt voor een nieuwe uitdaging.

Trek op tijd aan de bel, voorkom een burnout!

1. De werkzaamheden vallen tegen. Als nieuwe werknemer krijg je een takenpakket onder je hoede. Misschien zijn te werkzaamheden te eentonig of komen ze niet overeen met wat er is beloofd. Tip: bespreek dit met je werkgever. Zijn er geen doorgroeimogelijkheden? Dan is het tijd voor een nieuwe baan.

2. Je voelt je niet erkend. Als je het gevoel hebt dat niemand naar jouw ideeën luistert, kan dat ontmoedigend werken. Bespreek dit met je werkgever en kijk of er oplossingen zijn, zodat jij de waardering krijgt die je verdient. Heb je het gevoel dat de gesprekken niet helpen? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe uitdaging. 

3. Je werk is te zwaar. Hoge werkdruk hoort er soms bij, maar als je niet goed functioneert door de stress én geen zin meer hebt om te werken, is het de hoogste tijd om aan de bel te trekken. Een burn-out wil je voorkomen. 

4. De arbeidsvoorwaarden vallen tegen. Uiteraard krijg je in de ene sector meer betaald dan in de andere. Desondanks zijn de arbeidsvoorwaarden voor veel mensen een reden om van baan te veranderen. Tip: vraag tijdens het solliciteren naar de (financiële) doorgroeimogelijkheden.

5. De bedrijfscultuur past niet bij je. Elk bedrijf heeft een unieke bedrijfscultuur. Vind je de werkzaamheden leuk, maar ga je toch met tegenzin naar werk? Dan past de bedrijfscultuur niet bij je. Tip: zoek een baan waar jij je wél op je gemak voelt.

Dít zijn de signalen dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging.