Afbeelding
(Foto: Marjolein Lensink)

Open middag en expositie in kerkje Krommeniedijk

Algemeen

KROMMENIEDIJK - In het Kerkje van Krommeniedijk worden zondag 18 augustus en 16 oktober van 13.00-16.00 uur open middagen gehouden.

Het huidige kerkgebouw is van 1755, maar daarvoor hebben er nog 3 andere kerken gestaan. Tijdens de open middag wordt veel informatie gegeven over de (historie) van deze kerkgebouwen en het pittoreske dorpje Krommeniedijk. Ook zijn er vrijwilligers aanwezig die hierover kunnen vertellen.

Tijdens de open middagen is er een expositie van Marjolein Lensink (lid van stichting Tengel). Marjolein heeft de afgelopen twee jaar gewerkt aan een nieuwe serie foto’s met   bloemen. Niet zomaar bloemen, maar uitgebloeide bloemen. Omdat, zoals ze zelf zegt: “Het einde van de bloem niet het einde van de schoonheid is. Een ode aan vergankelijkheid”.

Op het moment dat een bos bloemen eigenlijk de groenbak in moet wordt het voor Marjolein pas interessant. Ze raakte geïnspireerd door de bloemenschilderijen van Rachel Ruysch uit de 17e en 18e eeuw. Op het moment dat een bos bloemen niet meer fraai is voor de woonkamer verhuist deze naar haar werkplek. Daar mogen de bloemen in alle rust verder verdorren tot dat ze op hun ‘mooist’ zijn. 

Fotograferen is schilderen met licht, en zo gaat ze ook te werk in de nabewerking van de foto. Net zo lang tot ze precies de goede sfeer heeft getroffen. Marjolein fotografeerde ook voor deze serie alleen met haar mobiel en ook de nabewerking deed ze op haar telefoon.