Kom swingen tijdens het Jazzfestival Enkhuizen 2022.
Kom swingen tijdens het Jazzfestival Enkhuizen 2022. (Foto: Adobe Stock)

Programma Jazzfestival Enkhuizen 2022

Algemeen

ENKHUIZEN - De start van het 47e Jazz Festival Enkhuizen ligt in het vizier. Het festival vindt plaats op 10, 11 en 12 juni en hieronder volgt een overzicht van het complete programma op de drie dagen.

Het Jazzfestival Enkhuizen zal vrijdagavond 10 juni aftrappen met muziek op twee verschillende locaties. Het Stationscafé herbergt het Jazz Night-gedeelte, waar het aan de conservatorium geschoolde Fried Seven gaat spelen. De Fried Seven is een mix van zeven jonge jazzmuzikanten uit Spanje, Italië en Nederland. Zij vonden elkaar op het Amsterdamse conservatorium in hun interesse voor de vroegste jazzmuziek. Deze avond is van 20:00 - 23:00 uur.

Swing-Night

Aan de andere kant van het water is het rumoeriger bij het Swing Night-gedeelte van de avond in Brouwerij De Werf. Eerst komt een uur lang de Funky Butt Hall optreden, voordat het wordt omgetoverd tot het kasteel van King Pleasure en zijn Biscuit Boys. Deze avond is van 21:00 - 01:00 uur.

Zaterdagochtend

Op zaterdag struikel je over de jazzmuziek in de Enkhuizer binnenstad. Het gratis gedeelte overdag is voor jong en oud. Op verschillende plaatsen, zoals het Sint Jansplein en Podium Dijk, is jazzmuziek te horen in allerlei soorten en maten. De Freetime Old Dixie Jassband zal de dag vroeg aftrappen rond 11:00 uur, waarna de gehele dag in het teken staat van jazz, tot in de late avonduren. 

Zaterdagavond

Deze zelfde zaterdagavond is er ook een kroegentocht. Deze is van 21:00 - 00:00 uur. Je kan dan in verschillende café’s langsgaan voor een divers aanbod aan jazzmuziek. De kroegentocht gaat van Brouwerij de Werf naar de Drombar, Het Station, Herberg de Compagnie, Grand Café Van Bleiswijk, Irish Pub The Dubliner, Café De Enckhuyser én Café Bok.

Zondagochtend

De laatste dag van het Jazzfestival Enkhuizen wordt afgetrapt met een Gospel & Glory Celebration. Deze activiteit wordt gehouden in de Westerkerk van 10:00 - 11:30 uur. Zet de wekker en ga tijdig op pad voor een mooi plekje in de Westerkerk. Hier geniet je vervolgens van anderhalf uur aan inspirerende gospelsongs van Tricia Boutté en haar internationale begeleidingsband.

Zondagmiddag

Het Jazzfestival Enkhuizen sluit af met een grootse onderneming, genaamd Swingin’ Sunday: Jazz at the Docks. Dit festijn wordt gehouden bij Brouwerij De Werf van 14:00 - 19:00 uur. Hier zullen verschillende artiesten optreden, waaronder de N’Awlins Brass Band, Dom Pipkin & The Iko’s, Eva Sur Seine, De Festival Band en Tricia Boutté. 

Informatie

Ga voor meer informatie over de artiesten en de kaartverkoop naar de website van Jazzfestival Enkhuizen: www.jazzfestivalenkhuizen.nl.