Volgens voorzitter Theo Viset staat ook dit jaar weer een geweldig programma klaar.
Volgens voorzitter Theo Viset staat ook dit jaar weer een geweldig programma klaar. Foto: @Awarnach

Hoornse Stadsfeesten op 10, 11 en 12 juni met muziek, dans, poetry en superhelden

Algemeen

HOORN - Op 10, 11 en 12 juni is het eindelijk zover; dan barsten de Hoornse Stadsfeesten (HSF) weer los in de mooie historische binnenstad. Als vanouds met een bómvol programma en voor ieder wat wils. Met livemuziek, dans, koren, DJ’s, ervaren en beginnende artiesten en vooral gezelligheid! De HSF is het grootste, gratis toegankelijke festival in de regio. 

Tijdens het weekend kunnen bezoekers kiezen uit zo’n honderd verschillende optredens. Een selectie opnoemen is altijd lastig, want álle optredens zijn uiteraard een bezoek waard! Programmeurs Jos van Tol en Theo Viset liegen niet als ze aangeven dat de diversiteit in de programmering enorm is. De inmiddels zeer populaire Hoornse Stadskaraoke is er uiteraard weer bij op vrijdagavond op de Roode Steen. De prachtige Oosterkerk is het decor voor optredens van verschillende koren en orkesten. Op locatie Spoorstraat is het hele weekend veel aandacht voor onze jongere bezoekers (én hun ouders en opa’s en oma’s natuurlijk) met onder andere de 0229 dancebattle op zaterdag en de Superhero Academy op zondag. Luchtkussens mogen hier uiteraard niet ontbreken. In de Statenpoort wordt de Hoornse Stadspoetryslam georganiseerd, een initiatief van stadsdichter Levi Noë. En natuurlijk is er veel, heel veel livemuziek op de podia op de Roode Steen, Kerkplein, Veemarkt en Koepoortsplein. Met onder andere 3FM Talent KUZKO, ‘Hoorn-based’ tribute to Pink Floyd Magnets & Miracles, Stakbabber, NotSerious en de energieke Australische Pierce Brothers.

Grote uitdaging

Na twee jaar géén Stadsfeesten, zijn de coronabeperkingen dit jaar gelukkig niet meer van toepassing. De organisatie moest snel schakelen, vertelt voorzitter Theo Viset: “Waar wij normaal in september beginnen met het organiseren van de Stadsfeesten, wisten wij nu pas eind februari dat het écht door kon gaan. Wij zijn zo snel mogelijk gas gaan geven en in overleg gegaan met sponsoren, horeca, gemeente, leveranciers en samenwerkende partijen zoals de EHBO, verkeersregelaars en beveiliging. Er staat een geweldig programma klaar, ongelooflijk dat we dit in 3,5 maand voor elkaar hebben gekregen.”  

Samen is zo veel leuker

De Hoornse Stadsfeesten kan niet bestaan zonder de vele vrijwilligers. Het motto ‘Samen is zo veel leuker!’ is dit jaar misschien nog wel toepasselijker dan ooit. We hebben allemaal kunst en cultuur heel erg gemist. Je laten verrassen, verwonderen, inspireren en nieuwe mensen ontmoeten stond afgelopen jaren voor iedereen op een zeer laag pitje. Veel ervaren vrijwilligers hebben zich weer aangemeld om te komen helpen, gesteund door een groep nieuwe enthousiastelingen. Samen staan zij klaar om er een geweldig weekend van te maken! 

Kijk voor het hele programma, de locaties en tijden op www.hoornsestadsfeesten.nl/blokkenschema . Volg de Stadsfeesten op social media! Facebook: @hoornse stadsfeesten 2022. Instagram: @hoornsestadsfeesten. TikTok: @hoornsestadsfeesten. Twitter: @HSF_Samen  #sameniszoveelleuker #hsf22