Afbeelding
Foto: aangeleverd

Family fun in superheldenstijl tijdens Hoornse Stadsfeesten

Algemeen

HOORN - Bonte Jongens Noah Nelstein (12), Dion Kingma (10) en Ayden Nelstein (8) hadden het flink te pakken: de festival-fever. Helaas kon hun kleurrijke kinderfestival - waarvoor zij in 2020/2021 samen met de Hoornse Stadsfeesten snode plannen aan het smeden waren - in verband met corona niet doorgaan. De jongens raakten ontmoedigd, maar hun ouders Mila Hoonhout en Dennis Kingma besloten niet bij de bij de pakken neer te gaan zitten en ondernamen actie; letterlijk en figuurlijk.

Samen besloten ze in de superhelden-business te stappen onder de naam ‘Superhero Academy’ en zich te richten op het verbinden en versterken van kids & clubs in Hoorn middels events en trainingen. De ‘super-samenwerking’ met voorzitter van de Hoornse Stadsfeesten Theo Viset werd vol goede moed voortgezet, met een (heldendaad)krachtig resultaat!

Superhero Academy Stadsfeestje

Zondagmiddag 12 juni kleuren maar liefst 25 superhelden in kostuum het activiteitenplein van de Hoornse Stadsfeesten op de Spoorstraat. Van 13.00 tot 17.00 uur worden gratis muzikale, creatieve en sportieve activiteiten aangeboden, waarbij kinderen de vier stappen (stempelpunten) op weg naar het superhelden-bestaan doorlopen om vervolgens een superheldencertificaat te bemachtigen. Dit activiteitenplan ‘Own your superpower!’ ziet er als volgt uit: stap 1 is ‘Own your superpower!’. Creëer jouw eigen superheldenlook in de creahoek. Verkleed komen als jouw favoriete superheld mag natuurlijk ook. Bouw aan je zelfvertrouwen met Lego. Stap 2: ‘Be brave!’. Overwin de obstakels van de superstoere stormbaan. Stap 3: ‘Samen sterk!’. Train stiekem samen met de superhelden in de super silent disco en bereid je voor op de Dare to Dance battle. Versla superschurk Thanos samen! Vreugdedansjes mogen zeker niet ontbreken op dit Stadsfeestje. Stap 4: ‘Helden van Hoorn’. Laat je inspireren door de superskills van verschillende Helden van Hoorn en ontdek en ontwikkel je superkracht.

Voorpret

Het thema ‘Superhelden’ in huize Hoonhout begon klein, met superhelden-pakkenpret in kindermaatjes. De afgelopen tijd is niet alleen de lengte van de jongens, maar ook de lengte van de rekken vol superhelden-pakken enorm toegenomen. Mila: “We hebben inmiddels vijftig volwassen superhelden-kostuums verzameld, waarvan aanstaande zondag minstens de helft tot leven komt. Samen met ons super team geven wij vrijwillig en geheel in stijl kleur aan het Stadsfeestje. We genieten erg van de voorpret, met name tijdens het passen van de outfits. De weken vliegen voorbij en het huis is overvol feestvreugde; hoog tijd om eindelijk écht samen in actie te komen!”

De Bonte Jongens zijn super blij dat hun droom toch nog uitkomt. Ze hopen op veel versterking van nieuwe Hoornse helden die op deze middag samen sterk staan in de stad. Ben jij er ook bij? Samen is zoveel leuker!

Kijk voor meer informatie op www.superhero-academy.nl .