De culturele dag werd geopend door de kersverse wethouder René Assendelft.
De culturele dag werd geopend door de kersverse wethouder René Assendelft. Foto: vincentdevriesfoto.nl

Leerlingen Hoornse Montessorischool genieten van leesfeest in Het Park

Algemeen

HOORN - Voor alle leerlingen van de Montessorischool in Hoorn vond woensdag 22 juni een leesfeest plaats in Schouwburg Het Park. Alles stond deze dag in het teken van leesbevordering en leesplezier bij kinderen. Deze culturele dag werd om 10.00 uur geopend door de kersverse wethouder René Assendelft.

De Montessorischool en de Bibliotheek Hoorn werken al 12,5 jaar samen bij het bevorderen van leesplezier voor alle leerlingen op de Montessorischool. Gezamenlijk streven zij ernaar om plezier en interesse in boeken en lezen op te wekken als basis voor een gezonde leesmotivatie. Het motto is: elke leerling op de Montessorischool een betrokken lezer. 

Dansbattle

In het kader van deze samenwerking hielden de Montessorischool en de Bibliotheek Hoorn woensdag 22 juni een leesfeest. Lezen en cultuur kwamen deze dag samen. Deze dag was bedoeld voor alle leerlingen van de drie vestigingen van de Montessorischool en vond plaats in Schouwburg Het Park. De leerlingen bezochten een voorstelling en volgden een workshop. De dag werd rond half 1 op een verrassende manier afgesloten met een heuse dans- en zangbattle (onder leiding van dj Wim) waarbij de kinderen het opnamen tegen hun ouders. “Ouders moesten dus even uit hun comfortzone stappen”, lacht Joke van Emst, directeur van de Montessorischool Hoorn. “Maar het dak ging eraf. We kunnen terugkijken op een fantastische ochtend. Alle 370 leerlingen hebben genoten.”