De duurzame en groene woonwijk Rozenbuurt biedt 82 grondgebonden woningen en 20 kavels met een grote variëteit aan woningtypes.
De duurzame en groene woonwijk Rozenbuurt biedt 82 grondgebonden woningen en 20 kavels met een grote variëteit aan woningtypes. (Foto: aangeleverd)

Er bloeit iets moois in Zwaag

ZWAAG - Er zijn van die plekjes in Nederland waar wonen eindeloos genieten wordt. Rozenbuurt is daar een prachtig voorbeeld van. Op een werkelijk heerlijke locatie in het oude dorpshart van Zwaag, worden de eerste zaadjes geplant van een gezellige woonwijk voor iedereen, met volop ruimte om te wonen, te leven en te beleven.

Verkoop-manifestatie voor Rozenbuurt

Rozenbuurt komt tegemoet aan die langgekoesterde wens. Maar dat moesten niet zomaar woningen worden. Het stedenbouwkundig ontwerp toont een bijzondere woonwijk, die op natuurlijke wijze opgaat in de omgeving.

In het oude dorpshart van Zwaag, waar ooit de kassen van Rozenkweker Balk stonden, komt een duurzame en groene woonwijk met 82 grondgebonden woningen en 20 kavels met grote variƫteit aan woningtypes. Van rijwoningen en tweekappers tot appartementen en vrijstaande woningen in verschillende prijsklassen. Dat maakt van Rozenbuurt de ideale plek voor starters en doorstromers, singles en gezinnen, senioren en tweeverdieners.

Rozenbuurt verrijst op een tien hectare groot terrein dat ligt in de hoek van de Dorpsstraat en de Oostergouw in Zwaag. De wijk is opgebouwd vanuit smalle licht slingerende groene dorpstraatjes die elk hun eigen gezicht hebben. Vanuit de enige toegangsweg tot de wijk kom je op een dubbele laan met aan weerszijden rijwoningen. Die woningen krijgen extra allure, waardoor de straat aandoet als een echte dorpslaan. Met rijke gevels, hoge goten, metseldetails en op de hoeken statige woningen. Als je kijkt naar de architectuur, dan sluit deze goed aan bij de manier waarop vroeger in Westfriesland gebouwd werd. 

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de ruime keuze aan woningen. Wordt het woning Luxor, Vivaldi of een vrije kavel? Het verkoopteam staat klaar met alle informatie en een fraaie folder met alle woningtypen. De woningen gaan per deelfase in de verkoop. Loop een route door de toekomstige wijk en proef de sfeer. Daarnaast vertellen financieel adviseurs graag meer over de financiering van jouw toekomstige thuis in Rozenbuurt. Kom donderdag 23 juni tussen 16.00 en 19.00 uur langs aan de Oostergouw 7 in Zwaag. Meer informatie: www.wonen-zwaag.nl .