Oude tijden herleven op het Historisch Festival in Hensbroek.
Oude tijden herleven op het Historisch Festival in Hensbroek. (Foto: aangeleverd)

Een dagje uit voor het hele gezin

KOGGENLAND - Stichting Geen Heden Zonder Verleden verzorgt 3 juli voor de negende keer het Historisch Festival in Hensbroek. Dit evenement wordt om de twee jaar georganiseerd. De voorgaande festivals waren een groot succes. En dat is niet verwonderlijk, want er is altijd heel veel te zien, en voor het hele gezin!

Historisch Festival Hensbroek

Tijdens deze editie staan ruim vierhonderd deelnemers met meer dan vijfhonderd items, denk aan oude voertuigen, trekkers, oldtimers, stationaire motoren, stoommachines, enz. 


Ook kan het publiek weer genieten van de vele ambachten op het terrein, bijvoorbeeld touwdraaien, houtdraaien en spinnen. 

Voor de kinderen heeft de organisatie weer veel vermaak in het verschiet: ponyrijden, een kraantje die de kids zelf besturen, schminken, een goochelaar en nog veel meer. 

Bezoekers kunnen langs tal van kraampjes de leukste dingen vinden en er staat een grote tent waar zij heerlijke drankjes en versnaperingen kunnen vinden.

Evenement voor jong en ouder

Heel speciaal is de showring: gedurende de hele dag vinden daar demonstraties met voertuigen en vee plaats. De spreekstalmeester vraagt de trotse deelnemers de hemd van het lijf over hun item. Een leerzaam moment tijdens het Historisch Festival. 

Tot slot wordt de dag afgesloten met een optreden van de Noord-Hollandse band De Woudrukkers.

Kom 3 juli van 10.00 tot 19.00 uur naar het Historisch Festival dat plaatsvindt op een terrein aan de Mensonidesweg in Hensbroek. Entree: 10 euro, kinderen tot en met 12 jaar gratis. Parkeren is gratis. 

Meer informatie: www.geenhedenzonderverleden.nl, Facebook of Instagram.

Vele oude trekkers staan geparkeerd aan Mensonidesweg in Hensbroek.
Diverse demonstraties worden gegeven.