Zing mee met Smartlappen en Meezingkoor Hart Gelach

MEDEMBLIK - Smartlappen en Meezingkoor Hart Gelach is opgericht op 9 oktober 2001 in de Tritonbar in Medemblik. Het koor begon met vijftig personen smartlappen en levensliederen te zingen. Om het 21-jarig bestaan te vieren, wordt voor genodigden op 25 juni een feestje gehouden in verenigingsgebouw het Sint Pieter.

Het repertoire van Hart Gelach is zeer divers, van 'Huilen is voor jou te laat, De vlieger, Droomland, Het kleine cafĂ© aan de haven, Het parelsnoer, Brandend zand, Me wiegie was een stijfsel kissie, Blauwe korenbloemen en diverse liedjes van de Zangeres zonder naam. Maar ook recente liedjes met een lach en een traan. 

Het koor bestond uit zestig mannen en vrouwen, maar met het verstrijken van jaren is het ledenbestand veranderd in rond de veertig leden: 75% vrouwen en 25% mannen. Nieuwe leden zijn dus van harte welkom.

Tritonbar

Voorheen repeteerden de koorleden bij de familie Tiben in de Tritonbar. Nu is de oefenlocatie het Sint Pieter, Ridderstraat 9 in Medemblik. In de even weken op dinsdag worden daar liedjes geoefend met vaste accordeonist Piet. Het koor treedt regelmatig op in zalen, seniorencomplexen, verzorgingshuizen, uitvaarten, op straat en smartlappenfestivals. In de kersttijd zingt het koor kerstliedjes. Zie voor de agenda op www.hartgelach.com.