Met een raket naar de hemel

Het aardse paradijs, gezien vanuit de toren van Babel is de weg naar de hemel, zo werd in de oudheid gedacht. Maar nu met al de raketten die naar de blauwe hemelse luchten worden afgeschoten, gaat deze vlieger niet meer op. 

Maar goed, wat is de hemel? Er is een hel op aarde en er is de hemel, en dit is niet eenvoudig, gezien de vele overtuigingen die er op de wereld zijn, uit te leggen. Geloof heeft zo zijn eigen inbreng in deze overtuiging en natuurlijk hebben al deze geloven het gelijk aan hun zijde.


Vandaar de vele onderliggende bonje over de eeuwen heen en het gelijk hebben aan hun zijde. Maar wat is gelijk eigenlijk? Gelijk hebben en gelijk krijgen is een geheel ander iets! 

Zoiets als: een open mening is gelijk hebben of gelijk krijgen.

Ongelijk is een bochel en gelijk hebben is dan een vlakke weg met uitzicht op de horizon. 


En... dan zie ik iets raars op wereld aan deze horizon, wat betreft rente op ons geld. Het ongelijk is daar wel heel erg aanwezig. Negatieve rente op ons spaargeld of zelf niet zo lang geleden bijbetalen. 

En zo kom ik op de hoogte van de huren. Want daar is in vergelijking met de rente iets heel scheefgegroeid. Maar goed, de huren gaan omhoog en de rente zakte. Nu even niet, maar dit lijkt mij het vergelijken waard van het ongelijk hebben en gelijk krijgen. 

Ja, wat is wijsheid?


Reacties naar peter.koomen300@gmail.com