Winnaar Joost Grooteman (l) en Stephan Horden.
Winnaar Joost Grooteman (l) en Stephan Horden. (Foto: Marijke Sparnaaij)

Joost Grooteman grote winnaar

MEDEMBLIK - Hij had al zo’n twaalf jaar niet meer meegedaan, vertelde Joost Grooteman van Tennisvereniging De Kaag in zijn dankspeech, maar met een triomf in zowel de Heren 3 als de Heren 4 werd hij de grote winnaar van het 38e Westfries Burggraaf Kunstgras Toernooi van Tennisvereniging ’t Gouwtje in Midwoud.

Twee heroïsche finales speelde Joost op zondag 19 juni, de grote finaledag van het toernooi van de vijftig jaar bestaande tennisvereniging ’t Gouwtje. Met slechts een kwartier pauze tussen een intensieve driesetter tegen Sebastiaan Pot van de Medemblikker Tennis Club in de finale van de Heren 4 (6-7, 6-3, 6-2) en een even uitputtende tweesetter tegen Stephan Horden van TV Swaegh in de Heren 3 finale (6-3, 7-5) moest hij diep gaan om beide hoofdprijzen naar zich toe te trekken. Met lovende woorden voor de organisatoren van het toernooi en veel waardering voor het feit dat er ‘nog gewoon een traditionele prijsuitreiking aan het einde van het toernooi’ was nam hij afscheid van een enthousiast publiek dat de tenniskunsten op hoog niveau zeer kon waarderen.

Hoog niveau

De toeschouwers en de deelnemers genoten afgelopen week. De meeste van de in totaal 86 gespeelde wedstrijden, verdeeld over elf verschillende enkel- en dubbelspelklassen, waren van hoog niveau en vaak erg spannend. Vooral in de poules van de heren enkel 7 ging het er hard aan toe met verschillende driesetters die meer dan tweeëneenhalf uur in beslag namen. Uiteindelijk trok Thijs Nugter van TV De Kaag aan het langste eind met een schijnbaar eenvoudige overwinning in de finale op Danny Boots van TV Apollo (6-3, 6-2).

Slopende driesetter

Erg spannend was het in de categorie gemengd dubbel 6 17+ waarin Johan Koetsier en Lida Chattillon-Verhagen van TV ‘t Gouwtje na een slopende driesetter met de hoogste eer gingen strijken en in de categorie gemengd Dubbel 8 35+ waar drie koppels met evenveel punten in de bovenste regionen eindigden. Na het tellen van de gewonnen sets en games bleken Gerard Hoornweg en Monique de Waard van respectievelijk TV ’t Gouwtje en TV ’t Woud verrassend als besten uit de bus te komen.

Open dagen

Jubilerend Tennisvereniging 't Gouwtje maakt zich alweer op voor het informele doch immer feestelijke Stratentoernooi dat van 4 tot en met 10 juli plaatsvindt en de open dagen in het finaleweekend van het Stratentoernooi op 9 en 10 juli. Van 10.00 tot 13.00 uur kan iedereen die kennis wil maken met tennis langskomen op het complex, aan Gouwtje 7a in Midwoud om het zelf eens te proberen. Er is op beide dagen een tenniscoach aanwezig met advies voor alle leeftijden.