Groei en Bloei Enkhuizen organiseert een lezing over exotische planten.
Groei en Bloei Enkhuizen organiseert een lezing over exotische planten. (Foto: aangeleverd)

Lezing Groei en Bloei

ENKHUIZEN - Groei en Bloei, afdeling Enkhuizen, houdt woensdag 30 november een lezing over 'Tuinieren met exotische en mediterrane beplanting in Nederland'. Deze avond begint om 20:00 uur. De gastspreker van de avond is Michel de Zwart uit Andijk. Kosten bedragen 5,- euro voor niet-leden.

Tuinieren met exotische beplanting

Wuivende palmbomen, bananenplanten en tropische planten, hierbij denk je al vlug aan tropische oorden of mediterrane gebied, maar niets is minder waar. Ook in ons koele Hollandse klimaat is het mogelijk om van uw tuin een tropische oase te maken om zo het hele jaar door het vakantiegevoel te hebben. De lezing van Groei en Bloei Enkhuizen zal dan ook gaan over het tuinieren met exotische en mediterrane beplanting in Nederland. 

Digitale beelden

Aan de hand van prachtige digitale beelden zal Michel laten zien wat er mogelijk is op het gebied van deze beplanting in de Hollandse tuin. Denk hierbij aan diverse palmbomen, bananenplanten, siergembers, oleanders, olijfbomen, yucca’s, bamboes en nog vele andere mooie planten om van je eigen tuin een waar exotisch of mediterraan paradijs te maken.

Informatie

De lezing 'Tuinieren met exotische en mediterrane beplanting in Nederland' wordt gehouden op woensdag 30 november in de Nieuwe Doelen, Spoorstraat 2 te Enkhuizen. De aanvang is om 20:00 uur. De zaal zal vanaf 19:30 uur opengaan. Bij binnenkomst krijgt u gratis een kopje koffie. Geen lid van Groei en Bloei, maar toch willen langskomen? Dan betaalt u 5,- euro.

Ga voor meer informatie over Groei en Bloei, afdeling Enkhuizen naar de website: www.enkhuizen.groei.nl/home.