Organist Gert van Hoef.
Organist Gert van Hoef. (Foto: aangeleverd)

Lunchconcert in Oosterkerk

HOORN - Al sinds het prille begin van zijn carrière plaatst Gert van Hoef filmpjes van zijn orgelspel op YouTube. Mede daardoor geniet hij aanzienlijke bekendheid en geeft hij jaarlijks vele concerten in binnen- en buitenland.                                    

Hij ontdekte het orgel op 13 jarige leeftijd en raakte geïnspireerd door het orgelspel van zijn opa die hem wegwijs maakte op het instrument. 

Het concert wordt georganiseerd door Stichting Concertfonds Hoornse Orgels, begint op woensdag 10 augustus om 13.00 uur en duurt ongeveer een halfuur. De Oosterkerk ligt aan het Grote Oost 58-60 in Hoorn. 

De toegang is gratis zodat dit concert voor iedereen toegankelijk is. 

Op het programma staan Ein Siegesgesang Israels ´Alla Händel’ van S. Karg-Elert, de Minuet in A majeur van Boccherini, Hope (arr. Gert van Hoef) van Yiruma, Badinerie van J.S. Bach en de Toccata ´God roept ons broeders tot de daad’ van – K.J. Mulder.

Na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan de organisatie hoopt dat iedereen naar vermogen bijdraagt. Voor meer informatie, kijk op de website van Stichting Concertfonds Hoornse Orgels: www.orgelconcerten-hoorn.nl.

Afbeelding