Fietslessen voor senioren.
Fietslessen voor senioren. (Foto: ROB GIELING)

Team Sportservice: Fietslessen voor senioren

HOOGKARSPEL/REGIO - Oudere fietsers zijn vaak kwetsbare verkeersdeelnemers. De risico’s liggen vooral binnen het groeiend gebruik van e-bikes en dat bij ongevallen sneller botbreuken optreden naarmate de leeftijd stijgt. Daarom start Team Sportservice in augustus het programma 'Doortrappen', een 4-wekelijks programma met fietslessen voor senioren. 

Projectcoördinator Paul Molenaar: "Met dit programma willen wij senioren bereiken die al fietsen, maar toch wat ondersteuning en tips kunnen gebruiken. De lessen worden in kleine groepen gegeven". Tijdens de lessen wordt er vooral ingegaan op persoonlijke wensen. Voor de één is dat op- en afstappen, voor de ander leren fietsen op een nieuwe elektrische fiets én weer een ander vindt het misschien lastig om balans te houden tijdens het omkijken. Bewegingsagoog Ramon Kolenberg zal de lessen begeleiden.

Informatiebijeenkomsten

Voor meer informatie zijn er eerst twee bijeenkomsten gepland. Wilt u zich daarna aanmelden voor de lessen? Dan kan dit tijdens een van de bijeenkomsten. De eerste vindt plaats op dinsdag 9 augustus van 14:00 - 15:00 uur in Café Stam, Raadhuisstraat 1, 1687 AH Wognum. De tweede bijeenkomst vindt plaats op woensdag 10 augustus van 11:00 - 12:00 uur in Dorpshuis de Schalm, Dr. Nuijensstraat 14B, 1617 KC Westwoud.

Lesprogramma

De lessen vinden plaats in de periode van 15 augustus t/m 9 september op dinsdag, woensdag en vrijdag van 14:00 – 15:00 uur. Meedoen kan dan op één van deze locaties: Op de dinsdagmiddag kun je terecht bij Parkeerplaats voetbalvereniging Zuidermeer, Overtoom 59 Zuidermeer. Op de woensdagmiddag bij Parkeerplaats IJsbaan de Westfries, Westfriese Parkweg Hoorn. Op de vrijdagmiddag kun je langsgaan bij IJsbaan Hoogkarspel aan de Sluisweg 6. 

Informatie

Meedoen met de lessen is op eigen risico en de kosten zijn 5 euro per persoon per keer. Gelieve contant betalen op locatie aan de lesgever. Wilt u zich meteen aanmelden? Dat kan bij Ramon Kolenberg via: rkolenberg@teamsportservice.nl of 06 - 1310 7434. Ga voor meer informatie naar: www.teamsportservice.nl.