Zanglust geeft 27 november een najaarsconcert in de Werf in Hauwert.
Zanglust geeft 27 november een najaarsconcert in de Werf in Hauwert. (Foto: aangeleverd)

Zanglust brengt najaarsconcert

MEDEMBLIK - "Van oorsprong is Zanglust uit Hauwert een musicalvereniging, maar een aantal jaar geleden gooiden we het roer om", laat Evelien Kamp weten. "We zingen nu hedendaagse (pop)muziek, maar ook golden oldies, zoals Abba en Queen. Zanglust is een gemengd koor dat veel nummers vierstemming instudeert. We hebben zo'n twintig man en houden naast het zingen ook van gezelligheid. Na de repetitie drinken we vaak een borreltje en praten over alledaagse zaken."

Zanglust vierde op 1 november 2019 haar 100-jarig bestaan met een groot jubileumconcert. "Dat was voorlopig het laatste wat we deden qua uitvoeringen, vanwege de grote spelbreker corona. Maar we pakten de draad weer op en repeteerden onder leiding van dirigent Mia de Ruiter en pianist Susanna Bakker. Alle keeltjes zijn weer gesmeerd."

Het koor geeft op zondag 27 november om 14.30 uur haar najaarsconcert, in samenwerking met het koor ‘Weet je nog wel?’ uit Broekerhaven. Bezoekers krijgen door deze combinatie van het vierstemmige Zanglust en het meezingkoor een afwisselende middag. Luisteren is fijn, maar het is ook leuk om mee te zingen met bekende Nederlandstalige liedjes. Het concert wordt gegeven in de zaal van dorpshuis ‘de Werf’, Heemraad Witweg 1 in Hauwert.

De entree kost 12,50 euro, inclusief pauzedrankje. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 5 euro. Reserveer op tijd kaarten en stuur een mail naar ZanglustHauwert@outlook.com.

Zing mee

De koorleden komen niet alleen van het dorp, ook zijn er mensen buiten Hauwert al jaren trouw lid. Ook zin om te zingen bij een klein, toegankelijk, gezellig koor? Kom gerust een keer langs bij een van de repetities op dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur in dorpshuis de Werf in Hauwert.