Zijn bitcoins absurditeiten?

Deel 2

Als er een ‘Bitcoin of Cryptovaluta en/of Stablecoins via het mijnen is gecreëerd, dus door menselijk handelen met computertechnologie, en dan? De fiat valuta wat her en der wordt vermeld, is dus wel echt geld zoals de euro, waarvan u en ik feitelijk de onderliggende waarden zijn. De euro, daar zijn wij dus wel de borgen van, om een oud woord te gebruiken. Mocht het om welke reden met de euro gedaan zijn, en dan? Dus nogmaals u en ik zijn uiteindelijk de betalende en ongewilde kind (klant) van de rekening.

Om verder te gaan met de bitcoin... dit is dus een soort van gecreëerd geld; een vooraf bepaalde hoeveelheid bitcoins kopen voor een vastgestelde prijs die digitaal in de markt wordt gezet. En zo af en toe wordt er reclame gemaakt door een bekend wereldburger, zoals Elon Musk van de elektrische auto, die bitcoins koopt in grote hoeveelheden. Kan hij ook wel doen, met een geschat vermogen van 250 miljard dollar. 

En dan komen de ’aasgieren’ aan de zijkant een graantje meepikken. Met mogelijk de gedachte: 'als Elon Musk bitcoins koopt, dan zal het wel in orde zijn?'

Overigens Stablecoin is gekoppeld aan de waarde van de dollar en/of het goud. Dat is te ingewikkeld om in een column uit te leggen, maar kijk maar eens op internet. Is er nog een cryptomunt met de naam Ether ook bekend als ETH, ook op internet te vinden. Dan wordt cryptocurrency, zo lijkt mij, logisch alleen maar meer waard als er veel, ‘gecreëerde' vraag naar is. Dus als er geen bitcoin wordt gekocht, dus als er geen vraag naar is, dan zal deze zijn introductieprijs behouden en of tenietgaan. Met andere woorden een zachte dood sterven.

Over twee weken deel 3.