In het museum Huis van Oud zijn archeologische vondsten te bewonderen.
In het museum Huis van Oud zijn archeologische vondsten te bewonderen. (Foto: aangeleverd)

Archeologie en tegels beschilderen

WOGNUM - In het museum Huis van Oud wordt zondag 7 augustus aandacht besteed aan archeologische vondsten uit de omgeving. Kinderen beschilderen tegels en spelen archeologische spellen.

Michiel Bartels, senior archeoloog van de Archeologie West-Friesland, vertelt over de resultaten van opgravingen door deze dienst en laat diverse vondsten zien. Michiel is van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig om informatie te geven. In het museum zijn voorwerpen te zien die Maarten Borst en Sjaak Jong, bestuursleden van De Cromme Leeck, in de regio vonden. Voor kinderen is van alles te doen. Beschilder gratis een witte tegel in Delftsblauwe kleuren. Maarten Borst ontwierp een aantal spellen die met archeologie te maken hebben. 

Op het erf ligt oud-Hollands speelgoed, zoals hoepels, tollen en stelten.

Het huisje staat open. Daar is te zien hoe men vroeger woonde. Hoeveel mensen konden hierin slapen? En wat is dat zwarte ding naast de kachel? In de stal is de tentoonstelling ‘Kijk op West-Friesland' ingericht.

Het Huis van Oud is elke zondagmiddag open, de entree bedraagt 1 euro. Groepsbezoek buiten de openingstijden mogelijk op afspraak. Bel 0229-573397.