Spanning en sensatie bij kasteel Radboud in Medemblik
Spanning en sensatie bij kasteel Radboud in Medemblik (Foto: RG-Fotografie)

Middeleeuws kampement

MEDEMBLIK - Kom naar het Middeleeuws kampement en zie hoe het er vroeger aan toe ging. In het weekend van 13 en 14 augustus slaat de Hanzecompagnie zijn tenten op bij Kasteel Radboud en gaat aan de slag met oude ambachten zoals borduren, houtsnijwerk en smeden. De ambachtslieden vertellen graag over hun werk en laten je alles zien. Ook ontmoet je echte ridders!

Let op! Het Middeleeuws kampement is buiten en vrij toegankelijk. Wil je ook het museum bezoeken, dan raden we je aan om je tickets vooraf online te bestellen.

De Hanzecompagnie is een vaste bezoeker van Kasteel Radboud. De naam heeft een middeleeuwse achtergrond: Hanze was een verbond van steden, opgericht door de middeleeuwse kooplieden. Dankzij de samenwerking konden de steden goed handel drijven en belangen en handelswaar verdedigen, desnoods gewapend. De Hanzesteden waren rijk genoeg om ridders en soldaten in te huren. Een van de Hanzesteden is Kampen, de thuisbasis van de Hanzecompagnie. Met deze naam zijn zowel de ambachten als de ridders vertegenwoordigd.

Doe ook mee met de Hollandse spelletjesdag

Op het plein van het kasteel worden op 7 augustus allerlei leuke Hollandse spelletjes neergezet. Jong en oud is van harte uitgenodigd om mee te doen. Leer hoepelen of steltlopen, oefen je ridderkunsten of speel als een echte royal het Koningsspel! Hang je liever de boef uit? Dan kun je in de schandpaal! Strategische denkers kunnen zich uitleven met het buitenschaakspel. Het terrein is gratis toegankelijk.

Meer weten? Ga naar www.kasteelradboud.nl.