Afbeelding
(Foto: )

Workshop voor vrijwilligers

BUCH - Voor vrijwilligers in de BUCH organiseert VIP de workshop over omgaan met lastig gedrag. Deze gratis workshop leert vrijwilligers omgaan met negatief gedrag, zoals klagen of desinteresse. 

Omgaan met lastig gedrag

Als vrijwilliger ontmoet je allerlei mensen. Dat is wat het werk zo leuk maakt! Er zullen mensen zijn bij wie een vrijwilliger zich meteen thuis voelt. Er is een klik, voldoende stof tot praten en de vrijwilliger ervaart dat de ander het praatje of bezoek waardeert.

"Het kan ook zijn dat de vrijwilliger mensen tegenkomt waar hij of zij zich niet comfortabel bij voelt," vertelt Sigrid Wijsman, coördinator van Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo. "De persoon klaagt bijvoorbeeld. Of je hebt het gevoel dat de ander nauwelijks interesse in je heeft en erg op zichzelf geconcentreerd is. Het kan ook zijn dat degene met wie je te maken hebt wantrouwend of achterdochtig is, of dat je je zorgen maakt omdat je de indruk hebt dat de ander zich isoleert, of zichzelf onvoldoende goed verzorgt. Hoe ga je daar mee om?"

'Hoe ga je om met een persoon die klaagt?'

In de workshop gaan cursisten samen kijken welk gedrag ze niet begrijpen. Ze krijgen meer informatie over waarom de ander doet wat hij of zij doet en ze krijgen tips wat ze als vrijwilliger kunnen doen. 

De workshop op 2 maart is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk en kan via: www.vrijwilligersacademiebuch.nl. Meer informatie via 06 48500912.