Wesley ter Heege links naast Thom Groenendaal
Wesley ter Heege links naast Thom Groenendaal (Foto: Ed Bausch)

Horecapersoneel springt bij in verzorgingstehuis

EGMOND AAN ZEE - De een zat met personeel dat de handen niet uit de mouwen kon steken. De ander kon heel graag wel even wat extra handen gebruiken. Netwerk Linkedin bewees zichzelf en zo hebben ze allebei een mooie eerste maand van het jaar.

DOOR: ED BAUSCH

In de 'Brass' voor Oudtburgh

Thom Groenendaal van Brass Kaatje in Egmond aan Zee wilde graag zijn personeel bijeen houden. Zorgcentrum Oudtburgh in Bergen wilde graag haar personeel een beetje rust gunnen. Eén plus één is twee: het personeel van Thom kon mooi bijspringen in het team van Facilitair manager Angelique Grooteman. “De horeca mag nu weer open, maar wij maken gewoon ons contract hier af tot en met eind januari. Dan gaat Brass Kaatje in februari weer open,” vertelt Thom. Angelique: “Het was voor onze medewerkers heel erg fijn om even nog wat meer met de bewoners bezig te kunnen zijn terwijl Thom en zijn mensen stonden te koken en de bediening deden.”

"Ja, wij koken natuurlijk anders dan in een verzorgingshuis, waar ook echt iedereen keihard werkt voor de bewoners. Maar we deden verder ook volop mee in de aandacht voor de bewoners. Met dammen bijvoorbeeld. Maar dan wou ik toch wel winnen”, zegt Thom met een glimlach. Dat is dan wellicht zijn ondernemershart. Thom begon in coronatijd voor zichzelf, na een prachtige periode bij Blooming in Bergen, volgend op de hotelmanagementschool in Amsterdam. "Bij het hotel lag ook weer eens alles in lockdown en toen raakte ik mijn scherpte wat kwijt, maar ik was ook meer bij mijn gezin, als jonge vader.

Balans

Thom (31, geboren in Egmond aan den Hoef) is duidelijk: "Er gaat echt wat veranderen na corona, ook in de horeca. Waarom moet je bijvoorbeeld alle dagen van de week open zijn? Het is voor iedereen rustiger en fijner als je twee dagen per week rust neemt, om dan de andere dagen te vlammen. Je moet gewoon goed je concept kiezen. Dan straalt je zaak een goede balans uit. En daar heb je op termijn alleen maar baat bij. Hoe hier in Oudtburgh werkelijk alles is georganiseerd om het verblijf voor de bewoners, ook al zijn ze hier tijdelijk na een operatie, zo geruststellend mogelijk te maken: prachtig. Een geweldige leerschool voor ons.”