Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Speurtocht: Waar woont het schaakspel?

WIJK AAN ZEE - Afgelopen zaterdag en zondag was het eerste weekend van het Tata Chess Festival met verschillende activiteiten in Wijk aan Zee voor de jeugd. Voor dit festival is ook een speurtocht gemaakt die jong en oud door het dorp leidt, op zoek naar…. schaakstukken. Voor een indruk, kijk met je smartphone op www.waarwoonthetschaakspel.nl.

Het eerste weekend was een groot succes met louter enthousiaste reacties van de ‘Speurders’. ''We willen graag nóg meer kinderen en hun ouders in Beverwijk en Heemskerk op de hoogte brengen van deze leuke bezigheid die alleen nog het komende weekend kan worden gelopen.''

Schaakstukken

Het is gewoon leuk nieuws! Zoals iedereen weet hebben de schaakstukken het in Wijk aan Zee erg naar hun zin. Ze vinden het hier zó fijn, dat ze besloten hebben om hier te komen wonen. 

Piepkleine huisjes

Her en der hebben ze hun intrek genomen in piepkleine huisjes, achter piepkleine deurtjes aan de gevels van huizen in Wijk aan Zee...Vind jij alle deurtjes van alle huisjes van alle schaakstukken?

Hele gezin

Doe de speurtocht met het hele gezin. Volledig coronaveilig te doen op de eigen smartphone. Tijdsduur: een klein uurtje. Alleen nog op zaterdag 29 en zondag 30 januari te doen van 10.00 tot 17.00 uur. 

Julianaplein

Start op het Julianaplein in Wijk aan Zee. Daar hangen bordjes met informatie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding