Mineke de Geest schildert de Zanderij, haar grootste inspiratiebron.
Mineke de Geest schildert de Zanderij, haar grootste inspiratiebron. (Foto: aangeleverd)
Expositie

De Zanderij: een inspiratiebron voor kunstenaars, ... en muzikanten?

Uit

CASTRICUM - In de Boshutten aan het Scoutingpad 1 in Castricum exposeren zaterdag 2 en zondag 3 juli kunstenaars. Een van de kunstenaars is Mineke de Geest. Ze toont impressionistische schilderijen en tekeningen over de Zanderij. De PWN komt dit weekend informeren over de ontwikkelingen in het gebied en er is een plateau dat mooi uitkijkt over de Zanderij.

De Boshutten, bekend bij vele scholieren uit de omtrek omdat zij daar schoolkamp gevierd hebben, liggen aan de rand van de Zanderij. Mineke, ook wel mevrouw Boshut genoemd, loopt al vele jaren over de Zanderij naar de Boshutten om de schapen, geiten en kippen te voeren. Ze geniet dan van de prachtige omgeving en maakt regelmatig foto’s die ze ook op de website www.zanderijcastricum.nl plaatst. De perfecte locatie dus voor deze tentoonstelling.

De tekst loopt door onder de foto

De Boshut aan het Scoutingpad. (Foto: Mineke van Geest)

De beelden zijn een inspiratiebron voor haar impressionistische schilderijen en tekeningen die ze de laatste jaren maakt. Naast het schilderen met olieverf op doek, tekent ze ook op boomschijven van bomen die op de Zanderij hebben gestaan. (zie www.vinesprit.nl).

Aandacht voor natuurontwikkeling

Naast het werk van Mineke exposeren ook andere kunstenaars. De bollenteelt en de nieuwe al aanwezige natuurontwikkeling op de Zanderij zullen eveneens de aandacht krijgen. De PWN is op beide dagen tussen 11.00 uur 12.00 uur aanwezig om te vertellen over de natuurontwikkeling die al is aangelegd op een aantal delen van de Zanderij. Daarnaast is er gelegenheid om de Zanderij vanaf een boomplateau te bekijken.

Muzikanten gezocht!

Op het Boshuttenterrein is door de vaste vrijwilligers een podium gebouwd. Helaas wordt dat nog niet veel gebruikt door muzikanten. Mineke: “Het lijkt ons leuk als er tijdens de expositie tussen 15.00-17.00 uur akoestische muziek gespeeld wordt. Muzikanten die het leuk vinden om spontaan op te treden zijn van harte welkom om te komen spelen. Neem gewoon je gitaar of een ander instrument mee naar de locatie. Zingen kan natuurlijk ook op het podium.”

 Voor contact en meer informatie mail naar Mineke de Geest: minekedegeest@hccnet.nl