De kinderen kunnen hun lol op bij het Maalwater.
De kinderen kunnen hun lol op bij het Maalwater. (Foto: Archief Rodi)

Kermisweekend in Heiloo

HEILOO - Dit weekend is het feest als vanouds in ons dorp. De kinderkermis 'de droge kermis' staat traditioneel aan de Omloop. Volwassenen kunnen een gezellig feestje opzoeken bij de tent in het Stationscentrum bij de 'natte kermis'. 

De kermis begint op donderdag 30 juni om 15.00 uur voor de kinderen. Zij kunnen zich verheugen op ruim 20 attracties op het evenemententerrein aan de Omloop bij het Maalwater. De kleinsten vermaken zich met eendjes vissen en een draaimolen. Voor de stoere kids zijn er botsauto's en een schietsalon. En de echte durfallen gaan in de City Hopper, het trappenhuis van het Beach House of in het reuzenrad. 

Feesttent

De feestgangers kunnen een borreltje halen en een danspasje wagen in de gezellige feesttent in het Stationscentrum. Donderdag begint het feest met Jelle V die 80s en 90s draait. Vrijdag staan The Cubs en DJ Kowal op het programma. Zaterdag zijn er Fijne Deuntjes: een scala aan vrolijke en herkenbare melodieën in een hedendaags jasje. En dat wordt nog opzwepender met de saxofonist die vanaf het podium iedereen aan het dansen krijgt!

Vorig jaar

Vorig jaar was er ook Kermis in Heiloo. Op het evenemententerrein was het redelijk druk, maar niet zo volgeplakt als in Café de Wit. Heiloo kwam in het landelijke nieuws door de corona-uitbraak na het kermisfeest in de Wit. 102 mensen raakten besmet. Destijds was de regel dat mensen welkom waren na 'testen voor toegang'. Helaas bleken sommige feestgangers hun QR code vervalst te hebben.

Openingstijden Kinderkermis

Donderdag van 15:00 tot 23:00 uur / Vrijdag van 14:30 tot 23:00 uur / Zaterdag van 13:30 tot 23:00 uur / Zondag van 13:30 tot 22:00 uur