Het team van Schong Vis, met in het midden eigenaar Huib Schong.
Het team van Schong Vis, met in het midden eigenaar Huib Schong. (Foto: aangeleverd)

Schong Vis: duurzaam en klaar voor de toekomst

Partnerbijdrage

ALKMAAR - Schong Vis, dé visspeciaalzaak/lunchroom aan de Muiderwaard 420 in Alkmaar is onlangs geheel vernieuwd. Eigenaar Huib Schong, een man met passie voor vis en natuurliefhebber pur sang, vond dat de verouderde apparatuur niet meer kon in een tijd van vergroening. Daarom kwam hij tot het besluit de zaak geheel te verduurzamen. Zonnepanelen, led-verlichting, energiezuinige apparatuur en een hoog rendement bakoven maken het geheel tot de eisen van deze nieuwe tijd.

“Ik ben graag in de duinen en op het strand”, vertelt Huib. “Daar waar de zee het land ontmoet, die sfeer wil ik graag uitstralen en in het bijzonder de Mediterrane”. Die sfeer proef je direct binnen of buiten op het gezellige terras waar je een heerlijk visje met een drankje kunt nuttigen. Nieuw is de verse vis afdeling, gepresenteerd op een bed van ijs. Daar kun je voor de barbecue je eigen vis uitzoeken. Tapas, salades, maaltijden, gerookte vis, vissnacks en zelfs Vlaamse frites, is allemaal verkrijgbaar. En natuurlijk de overheerlijke nieuwe haring. De laatste twee edities van de haringtest stond Schong Vis in de finale van beste haring van Noord-Holland. Wat niet alleen een eer, maar ook een bevestiging was. De lekkerbekken en kibbeling zijn altijd van kabeljauw gemaakt en de huisgemaakte saus is volgens kenners delicaat en écht het proeven waard! 

Schong Vis zit vlak langs de randweg naar het Noorden met gratis parkeergelegenheid, de ideale plek voor een pit-stop. Huib en zijn assistentes Angela en Yvonne heten u van harte welkom! Volg Schong Vis ook via Facebook of neem een kijkje op de website www.vishandelschong.nl.