Schilderijen van Ger Zaagsma.
Schilderijen van Ger Zaagsma. (Foto: Aangeleverd)

Twee exposanten in Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Marijke Hessels en Ger Zaagsma exposeren tot en met 29 juli in Bibliotheek Heiloo, tijdens openingsuren.

Marijke Hessels: sieraden en assemblages

"Mijn kunst is op het op waarde te schatten en te verbeelden. Ik ga ermee aan de slag, voeg iets toe of laat iets weg. Zo ontstaan er nieuwe vormen en beelden met verschillende lagen en een eigen verhaal. Samengebracht in een uniek sieraad of assemblage.

Te zien zijn assemblages en sieraden, opgebouwd uit dat wat er in de natuur te vinden is zoals hout, stenen, veren en schelpen. Maar ook andere gevonden voorwerpen en materialen. Oud speelgoed, fragmenten uit mijn schilderijen, papier, stof, leer, scherven en knopen.” Meer info: www.marijkehessels.exto.nl

Ger Zaagsma: Zaans kunstschilder

Ger Zaagsma is schilder in hart en nieren sinds 1989. Hij schildert landschappen en dorpsgezichten in water en pigment, of in olie - gevangen op papier, doek of paneel. In een spontane techniek, die altijd weer verrassingen oplevert.

In de 33 jaar dat de schilder werkt heeft hij de eerste 20 jaar alleen geaquarelleerd. Hij is autodidact; een groot deel van zijn technische kennis van dat vak heeft hij bij andere kunstenaars opgedaan. In 2012 volgt een nieuwe start, in olie.

Zijn in de olie schilderijen altijd landschappen en bos- of zeegezichten te zien, in zijn aquarellen figureren ook dorps- en stadsgezichten. Voor zijn schilderijen in olie heeft hij een apart atelier - met vooral veel meer ruimte - in het vroegere postkantoor van Wormer. 

De tentoonstelling in de bibliotheek geeft een mooi overzicht van zijn werk, met het accent op landschaps- en zeegezichten in alle afmetingen. www.atelier-gerzaagsma.nl.

Oorbellen door Marijke Hessels.