Vliegreis.
Vliegreis. (Foto: Pixabay)

Westfriese Lourdes Vliegreis 2022 hervat

REGIO - Na twee jaar afwezigheid maakt Groep Westfriesland bekent dat de vliegreis naar Lourdes in 2022 wordt hervat. De organisatie maakt een inhaalslag door twee reizen te plannen. De eerste reis vindt plaats van 28 april tot en met 3 mei, waarnaar de tweede reis gepland staat van 22 tot en met 27 september.

De eerste reis van 28 tm 3 mei was aanvankelijk alleen toegankelijk voor koorleden, samen met hun partners en familie. Deze is nu opengesteld voor iedere belangstellende. De tweede reis in september is bedoelt voor 'reguliere' pelgrims, waaronder de zorgpelgrims. In beide groepsreizen is nog plaats. Aanmelden kan bij Harry Vet: ham.vet@quicknet.nl / 0228-514040 of bij een van de 21 plaatselijke inschrijfadressen.

Programma

Dé Westfriese Lourdes Vliegreis kent een goed gevuld programma met ruimte voor bezinning én gezelligheid (gezamenlijk optrekken, aan- en nazitten, terrasjes). De organisatie verzorgt rondleidingen over het Heiligdom en in het stadje Lourdes. Hiernaast kun je deelnemen aan diverse vieringen zoals de lichtprocessie, handoplegging en de viering aan de Grot. Ook kun je deelnemen aan de eigen gebedsdienst van Groep Westfriesland. Een excursie naar de Pyreneeën staat ook op het programma. Iedereen kan vrijblijvend meedoen aan de verschillende activiteiten.

Tarieven

Het tarief van de zesdaagse vliegreis (vliegreis, 3 sterren groepshotel met vol pension) is € 895,00 inclusief reisverzekering en annuleringsregeling, exclusief gezamenlijk busvervoer Westfriesland-Maastricht Airport vice versa. Het 4 sterren zorghotel, alleen geldig voor de reis in september, is bedoelt voor hen die zorg of verpleegkundige hulp nodig hebben, alsook voor degenen die moeilijk lopen/staan en niet in het bezit zijn van een rolstoelduwer. De kosten hiervoor bedragen € 975,00. Toeslag van een eenpersoonskamer € 165,00 resp. € 185,00.

Fonds

Wanneer deelname om financiële redenen een probleem is, kan een beroep worden gedaan op een aantal fondsen. Op deze manier hoeft geen enkele pelgrim thuis te blijven. Neem voor meer informatie contact op met Harry Vet: ham.vet@quicknet.nl / 0228-514040 of Roosmarie Manders (bureau Huis voor de Pelgrim, Maastricht) r.manders@huisvoordepelgrim.nl / 043-3215715.