De eerste bezoekers tijdens de heropening van 'Het Museum van de 20e Eeuw' in Hoorn.
De eerste bezoekers tijdens de heropening van 'Het Museum van de 20e Eeuw' in Hoorn. (Foto: aangeleverd)

Museum verlengt exposities

HOORN - Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn heeft zijn twee populaire wisseltentoonstellingen verlengd. De expositie '50 jaar Jan, Jans en de Kinderen' wordt verlengd tot en met 6 maart. Zo kunnen mensen in de voorjaarsvakantie de expositie aanschouwen. De expositie '70 jaar Kindertelevisie' wordt zelfs verlengd tot en met juni. 

Met blije gezichten verwelkomt het museum het publiek. Het eerste schoolbezoek vond meteen plaats op woensdagochtend 26 januari. Leerlingen van basisschool De Hussel uit Grootebroek kregen van de Educatieve Dienst een uitgebreid programma voorgeschoteld. Niet alleen individuele bezoekers maar ook groepen als schoolklassen konden zes weken niet naar het museum terwijl ze dat wel graag wilden. De medewerkers van het Hoorns museum waren dan ook zeer opgelucht dat de deuren weer open konden.

Hoge waardering

Regelmatig vraagt het museum aan bezoekers in een schriftelijk enquĂȘte wat men van het bezoek vond. De huidige twee exposities, maar ook de vaste opstellingen, krijgen een hoge beoordeling. Hiernaast wordt de gastvrijheid die vrijwilligers ten toon spreiden en de goede koffie in de horeca veel genoemd. 

Eerste bezoekers

Woensdagochtend kwamen, los van de schoolklas, uiteraard ook weer individuele bezoekers. De eerste waren Ton van Alphen en Bart Buys uit Zwanenburg die speciaal voor het museum naar Hoorn afreisden. Ze werden beiden door Wim van de Water van het museum verrast met een nostalgisch boek uit de museumwinkel.

Reserveren niet nodig

Het Museum van de 20e Eeuw is dagelijks geopend: doordeweeks van 10:00 - 17:00 uur en in het weekend van 12:00 - 17:00 uur. Reserveren hoeft niet. Een mondkapje en een coronatoegangsbewijs zijn wel nodig. Kijk voor alle informatie, ook parkeren, op www.museumhoorn.nl. Voor leuke aanbiedingen in de webshop kijkt u op www.museumhoorn.com.