Lichtjes leiden naar de deur van Inloophuis Pisa.
Lichtjes leiden naar de deur van Inloophuis Pisa. Foto: aangeleverd

Herinneringsavond bij Inloophuis Pisa in Hoorn

Algemeen

HOORN - Bij Inloophuis Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn vindt maandagavond 31 oktober de jaarlijkse herinneringsavond plaats. Onder begeleiding van Karin van ’t Klooster wordt stilgestaan bij de dierbaren die ons zijn ontvallen. PISA opent haar deuren voor een ieder die dit samen met anderen wil delen.

Jaarlijks rond 2 november wordt zowel in als buiten kerkelijke kringen aandacht besteed aan het herdenken van dierbare overledenen. Ook in de kringen van Inloophuis Pisa zijn helaas velen geconfronteerd met verlies, in het bijzonder aan de gevolgen van kanker. Tijdens deze avond wordt stilgestaan bij de mensen die zijn overleden. Hun namen worden genoemd. Het licht wordt ontstoken dat kan verwarmen en troosten nu de dagen korter worden en de herfst zijn intrede doet.

PISA is een centrum voor leven met en na kanker. Aanmelden voor deze avond kan door te bellen naar 0229-758531 of een e-mail te sturen naar administratie@inloophuispisa.nl. De avond start om 19.00 uur, maar de bezoekers worden vanaf 18.30 uur warm ontvangen met koffie en thee. Meer informatie: www.inloophuispisa.nl .

Jaarlijks maken honderden bezoekers uit Westfriesland gebruik van de mogelijkheid om binnen te lopen of deel te nemen aan de externe activiteiten bij of van Inloophuis Pisa. Pisa biedt onder andere lotgenotencontact, ontspanningsmassage, creatieve activiteiten, gerichte cursussen en informatiebijeenkomsten. Voor kinderen en jongeren zijn er aparte activiteiten: Kindertijd en Chill@Pisa. Pisa draait grotendeels op vrijwilligers en is voor 75 procent afhankelijk van donaties en giften.