Steun de G-schaatsers via de clubsupport actie.
Steun de G-schaatsers via de clubsupport actie. (Foto: aangeleverd)

Steun G-schaatsers met de Rabobank Clubsupport actie

Algemeen

De G-schaatsers pakken woensdag 5 oktober hun schaatstraining weer op in IJsbaan De Westfries, Westfriese Parkweg 5 in Hoorn. De aanmeldingen van de ‘harde kern’ stromen alweer binnen.

“Er zijn schaatsers die al tien jaar lid zijn. Elke week komen ze stralend binnen en hebben weer zin om te beginnen”, laat Lia ten Klei, voorzitter Stichting Westfriese Schaatsondersteuning weten. “Na een paar jaar corona hopen we nu weer op een seizoen zonder onderbrekingen. Onze groep schaatsers bestaat uit kinderen/jongeren met een verstandelijke of (lichte) lichamelijke beperking. De trainingen worden gegeven door zeer enthousiaste trainers en begeleiders die ervaring hebben met de doelgroep. We schaatsen tijdens een rustig uur op een woensdag van 16.30 tot 17.30 uur, om de hoeveelheid prikkels te beperken. Het belang van sporten is voor iedereen belangrijk, dus ook voor deze doelgroep waar alles niet altijd zo vanzelfsprekend voor is. Buiten het feit dat ze sportief bezig zijn, zijn de sociale contacten ook heel belangrijk. De trainingen worden altijd gezamenlijk gestart en geëindigd. Tussendoor krijgt iedereen op zijn/haar niveau begeleiding.”

De G-schaatsers hebben tijdens de schoolvakanties geen training. 

Meer informatie over het G-schaatsen of interesse om een keer te kijken? Neem contact op met Walda Schrijver, tel. 06-55084110. De leden schaatsen op verschillende niveaus, of dit nu achter een rekje is of dat ze al vaart kunnen maken, dat maakt niet uit.

Rabobank Clubsupport actie

Het G-schaatsen doet mee met de Rabobank Clubsupport actie. “We zijn erg blij dat we hieraan meedoen. Iedereen kan op ons stemmen. Ga naar https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport/club-overzicht/clubdetail?id=299837 . Wij zijn u zeer dankbaar als u ons wilt steunen.”