Pieter Rynja.
Pieter Rynja. (Foto: aangeleverd)

Orgelconcert in Werenfriduskerk

MEDEMBLIK - Pieter Rynja speelt zondag 25 september om 15.30 uur het laatste concert van dit seizoen op het orgel van de Sint Werenfriduskerk, aan de Dorpsstraat in Wervershoof.

Pieter is meer dan 25 jaar als vaste gastorganist bij de kerkkoren bespeler van het Wervershoofse orgel geweest. Behalve als organist is hij verder werkzaam als clavecinist, muziekdocent en componist. Hij studeerde clavecimbel en orgel. Voor specialisatie 20e eeuwse muziek, improvisatie en compositie deed hij een opleiding. Hij geeft improvisatie/compositie-workshops en cursussen “Oriëntatie 20e eeuwse muziek”.

Op het programma staan werken van Boyvin, Lasceux, Brahms, Liszt en Micheelsen. Tevens speelt hij een eigen compositie die hij heeft gecomponeerd voor de 70e verjaardag van Jan van der Leek, die het werk onlangs in première bracht op 6 september. De getallen 70, leeftijd, en 52, geboortejaar, spelen hierin een rol als tempoaanwijzingen. Doordat de keuze van de klankkleuren aan de organist wordt overgelaten wordt dit een andere vertolking dan die op 6 september.

Gratis entree, na afloop collecte.