Lieve schatjes

Af en toe mag ik mijn kleinkinderen naar school brengen of uit school halen. Dan heb ik het over de basisschool. Altijd leuk om al die verschillen tussen kinderen en ook ouders te zien. 

Pasgeleden regende het zowaar een keer en viel het me op dat veel van die schatjes de afstand tussen de parkeerplaats en de school aflegden met een parapluutje in de hand. 'Mijn god', dacht ik, 'is dit normaal of zijn we echt zo aan het vertrutten?'

Die lieverdjes worden al met de auto naar school gebracht en dan mogen ze dat laatste stukje niet eens een beetje nat worden, laat staan dat ze lekker in de plas stampen.

Gelukkig voor die ouders ga ik er niet over, want dan zou ik een parkeerverbod instellen tijdens haal- en brengtijden op minstens 200 meter van de school. Lekker samen dat laatste stuk lopen of rennen.


De ouders die hun kroost te veel pamperen, gelukkig zijn ze niet allemaal zo, weten toch dat kinderen steeds dikker worden en dat het gebrek aan bewegen één van de oorzaken is?

Ja, en dan word ik weer heel blij als ik een leerkracht regelmatig in de pauze met de klas een paar rondjes rond de school zie rennen en zie dat ze daar echt van genieten.

Deden alle leerkrachten dat maar en mag ik dan dromen dat de ouders en, nog beter, de hele buurt daaraan gaat meedoen? 'Gewoon' elke dag op een vaste tijd?


Reacties naar siem.zeilemaker@me.com