De leden van Fonte di Musica.
De leden van Fonte di Musica. (Foto: aangeleverd)

Fonte di Musica in Hemels

MEDEMBLIK - In Theaterkerk Hemels, aan de Dorpstraat in Twisk, genieten muziekliefhebbers op 18 september vanaf 14.30 uur van een gevarieerd a capella concert met zowel klassieke als lichte muziek van Scandinavische en Baltische componisten.

Bij het kiezen van concertmuziek werd er voorheen niet zo heel vaak gekeken naar componisten uit Noord-Europa. Daar komt langzaam verandering in, want er komt veel moois vandaan. 

Fonte di Musica is er in geslaagd een gevarieerd programma samen te stellen, waarbij enerzijds religieuze en wereldlijke en anderzijds klassieke en lichte muziek op een verrassende wijze worden gecombineerd.

Doelend op de componisten uit, of met hun roots in deze gebieden, is onder de titel Onze Noorderburen vier- tot acht-stemmige muziek te horen van onder meer Jean Sibelius, Morten Lauridsen, Ola Gjeilo en Michael Bojesen. Dit wordt afgewisseld met enkele mooie arrangementen lichte muziek die het klankfeest completeren.

Dubbelkwartet

Fonte di Musica is een Noord-Hollands dubbelkwartet dat bestaat sinds 2016. leder lid heeft jarenlange zangervaring en de samenklank bleek boven verwachting. Na het tweede optreden in 2017 namen de leden de publieksprijs van het Hoornse festival ‘Oude Muziek Nu’ in ontvangst.

De basis van het repertoire ligt in de oude muziek, maar al snel bleek het ensemble ook heel geschikt voor close-harmony zang, waardoor er steeds meer moderne componisten op de lessenaar verschijnen.

Entree: 12 euro, 10 euro via www.fontedimusica.nl.