Zal het podium dit keer ook volstaan met mooie kavels?
Zal het podium dit keer ook volstaan met mooie kavels? (Foto: aangeleverd)

Kavels te koop tijdens dorpsveiling

MEDEMBLIK - Voor de vierde keer vindt de dorpsveiling plaats in De Dres, aan de Lange Dres in Nibbixwoud. De voorbereidingen voor de veiling van zaterdag 29 oktober is in volle gang en de informatiebulletin en het koopjesformulier zijn huis-aan-huis rondgebracht.

"De organisatie hoopt dat deze formulieren zoveel mogelijk worden ingevuld met de nodige aan te bieden koopjes", laat Koos Wenker weten. "Om even aan te geven wat je zoal kunt aanbieden, dat zijn onder meer wijn, kaas, bier, een gezellige fietstocht, een kaart- of Keezavondje, happen en trappen, waardebonnen of een fruitmand." 

Maar de Nibbikkers verzinnen vast nog vele andere artikelen die per opbod verkocht worden. Veel is mogelijk. De koopjesformulieren worden weer opgehaald door de wijkvertegenwoordigers. Ook zo benieuwd wat het aanbod gaat worden?

De opbrengst van de dorpsveiling word verdeelt onder 24 deelnemende verenigingen/stichtingen. De deelnemers moeten ook een superkoopje aanbieden om mee te mogen doen in de verdeling van de opbrengst, waarbij 50% van de opbrengst van dit aanbod rechtstreeks naar desbetreffende vereniging gaat. Inmiddels hebben al meerdere verenigingen hun koopjes aangeboden. Ook veel bedrijven hebben toegezegd mee te doen met deze veiling.

Geld voor verenigingen

De laatste veiling was in 2019. Na afloop van deze veiling werd er maar liefst 65.750 euro uitgekeerd onder de 26 deelnemende verenigingen. De organisatie hoopt ook dit jaar weer zo'n bedrag uit te keren. Wie helpt mee? Vul het koopjesformulier in of kom zaterdag 29 oktober naar de dorpsveiling. Start: 20.00 uur.