De rommelmarkt in Opperdoes wordt altijd goed bezocht.
De rommelmarkt in Opperdoes wordt altijd goed bezocht. (Foto: Gertjan Klopper)

Inflatievrije zone op rommelmarkt

MEDEMBLIK - De jaarlijkse rommelmarkt van Opperdoes vindt 24 september plaats van 09.00 tot 12.30 uur. En waar op alle fronten de prijzen de pan uitstijgen, kan de markt op hetzelfde niveau gehouden woorden als voorgaande jaren. Dit kan, omdat het volledige frisse en nieuwe aanbod geschonken wordt door de inwoners van Opperdoes. Kom een kijkje nemen en sla uw slag. 

Dit evenement wordt gehouden op het plein van basisschool De Wegwijzer, aan het Hazepad in Opperdoes. Zowel voor als achter de school wordt maar liefst 140 meter marktkraam geplaatst waar alle koopwaar op en naast wordt uitgestald. Het aanbod is zeer groot en divers, denk aan elektra, brocante, ijzerwaren, klein meubilair, serviesgoed, keukengerei, speelgoed, vazen en bloempotten, boeken, spelletjes, puzzels en nog veel meer. Het is de moeite waard om te komen met het gezin, buurtjes of vrienden. Wie tweedehands spullen koopt, is duurzaam bezig en doet mee aan een circulaire maatschappij. De spullen die aangeboden worden, kunnen nog jaren mee.

Koopjes scoren

De markt is niet alleen om koopjes te scoren, maar ook om elkaar te ontmoeten op het terras.  Voor de kinderen staat op het plein een springkussen waar ze gratis gebruik van mogen maken.

Opbrengst voor goede doelen

De opbrengst van de markt voor goede doelen. Een deel wordt gebruikt om de kinderen die momenteel verblijven in Huize Almere in Opperdoes (vluchtelingen uit Oekraïne) de mogelijkheid te bieden om nieuwe winterkleren te kopen. Het tweede deel van de opbrengst is bestemd voor Het Fort. Dit is een project van Tot Heil des Volks dat werkt aan armoedebestrijding onder kinderen uit kansarme gezinnen in Amsterdam.