Een deel van de vrijwilligers die helpen in het Oorlogsmuseum.
Een deel van de vrijwilligers die helpen in het Oorlogsmuseum. (Foto: aangeleverd)

Oorlogsmuseum doet mee aan de Clubsupport-actie

MEDEMBLIK - Het Oorlogsmuseum, aan de Zeldenrust in Medemblik, is een educatief museum voor scholen, maar ook voor mensen die oorlog niet hebben meegemaakt en niet kunnen bevatten wat het met een mens doet.

Er zijn programma's ontwikkeld voor drie doelgroepen, namelijk: 

educatief voor zowel de basis als middelbare scholen;

reguliere bezoekers met twee Experience Tours volgens Escaperoom-concept;

groepsarrangementen voor families, bedrijven en vriendengroepen. 


De basis van het museum bestaat op dit moment uit twee exposities, de ene gaat over de burgerlijke kant van Westfriesland tijdens de W.O.II en andere over de militaire kant in West-Europa. Daarnaast hebben de vrijwilligers tientallen activiteiten ontwikkeld.

Doel

Het Oorlogsmuseum doet mee aan de Rabobank Clubsupport-actie. Lars Rustenburg: "Met uw stem draagt u bij dat het vrijwilligersteam haar derde expositie kan realiseren, welke 'Luchtoorlog boven West-Friesland' gaat heten. In Nederland zijn er tijdens de Tweede Wereldoorlog 6.000 vliegtuigen gecrasht, dat zijn er gedurende de vijf oorlogsjaren gemiddeld zo'n drie per dag. Boven het huidige Westfriesland zijn er 51 vliegtuigen gecrasht. Bij veel van deze crashes is de bemanning omgekomen en hebben ze het hoogste offer gegeven voor onze vrijheid. We willen bij deze expositie ook een educatief lesprogramma ontwikkelen voor de Westfriese leerlingen. Opdat we niet vergeten. Namens het team alvast bedankt voor uw stem op dit project!"