Mart Hillen.
Mart Hillen. (Foto: aangeleverd)

Mart Hillen in de theaterkerk

OPMEER - Mart Hillen speelt vrijdag 30 september zijn nieuwe theaterprogramma Mart & Movies in de theaterkerk, Wadway 30 in Wadway. 

Het jongste gitaarfenomeen van Nederland vertelt over zijn passie voor films en de muziek die ervoor gemaakt is. Hij speelt door hem opnieuw gearrangeerde filmmuziek uit klassiekers als Titanic en Mission Impossible, maar ook uit een recente film als Bohemian Rhapsody over Queen. Met zijn virtuoze gitaarspel schept hij schilderachtige beelden die het publiek meenemen in een andere wereld.

Iris Penning is 1 oktober aan de beurt met Dan maar genieten. Ze maakt eigenwijze poëtische pop. Tekstueel, eigenzinnig, soms theatraal, soms precies zoals ze is. Vrolijk, brutaal, beschouwend. De herkenbare heldere stem van Penning wordt verfraaid met de samenzang en diepe cello-klanken van Mirthe de Jonge. 


Het podium is vrijdag 7 oktober voor De Gemeenschap met Euritmie, een expressieve danskunst die begin 1900 rond Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie ontstond. ‘Euritmie' gaat over de verbeten zoektocht naar een bestaan zonder verbetenheid, over de harde zoektocht naar het zachte, over venijn in pasteltinten. ‘Werken aan de wereld is werken aan jezelf.' Vanuit deze overtuiging streven vier vrouwen en een man naar innerlijk evenwicht en naar een verhoogd bewustzijn. Ze hebben de kunst opgezocht als het domein van de vrijheid en ze zijn gaan bewegen.


Het publiek kan zaterdag 8 oktober genieten van Tijdloos genot van Thjum Arts. Als Thjum het podium opkomt, gebeurt er iets. In zijn eerste voorstelling verweeft hij de tijdsgeest met persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen. Thjum staat stil waar de wereld verder raast.


Aanvangstijden staan op www.theaterkerkwadway.nl.