Ouderwets fruit te koop.
Ouderwets fruit te koop. (Foto: aangeleverd)

Ouderwets fruit te koop

WOGNUM - Traditioneel vindt op de laatste zondag van september een fruitverkoop plaats bij het museum Huis van Oud aan de Grote Zomerdijk. Ook dit jaar wordt er fruit aangeboden dat geplukt is in de boogerds van de Wognumse boerderijen Welgelegen en Geloof, hoop en liefde, beiden gelegen aan de Kerkstraat. Op zondagmiddag 25 september staan vanaf 14 uur de kratten met appels en peren op het erf of op de stal.

'Laatste kans tentoonstelling 'Kijk op Westfriesland'

Op die stal is het ook de laatste dag dat de tentoonstelling ‘Kijk op West-Friesland’ te zien is. Ingezoomd wordt op vier kenmerken: land, water, boerderijen en streekdracht. Denk hierbij aan bodemvondsten uit de buurt, foto’s van boerderijen en van de Kromme Leek en kleding uit rond 1900. In twee korte films worden mooie beelden uit de regio getoond. De tentoonstelling 'Kijk op West-Friesland' is zondag 25 september nog eenmalig te zien.

Informatie

De fruitverkoop vind zondag 25 september plaats vanaf 14:00 uur bij het Huis van Oud, gelegen aan de Grote Zomerdijk 33 in Wognum. Entree bedraagt 1,- euro per persoon. Koffie/thee met krentenmik is aanwezig voor 2,50 euro.