Afbeelding
(Foto: Adobe Stock)

Agractie: Een verdrietige dag voor boeren

Prinsjesdag is volgens actiegroep Agractie een 'verdrietige dag' voor boeren in Nederland. "De koning vertelde dezelfde boodschap die we al maanden horen", zegt voorman Bart Kemp dinsdag na de troonrede in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. "Wij kunnen helaas geen positieve punten ontdekken die iets van het wantrouwen en de onzekerheid wegnemen of hoop geven."

Kemp zegt dat de boeren niet alleen geraakt worden door de stikstofmaatregelen. "Ook de kostenstijgingen door de hoge inflatie en de stijging van de energiekosten komen terecht op het boerenerf", aldus de voorman. "Wij vrezen daarom dat de kloof niet gedicht wordt, en zien nog geen tekenen dat er een begin gemaakt wordt aan herstel van vertrouwen tussen de agrarische sector en de overheid."


De voorman zegt dat de boeren graag aan de slag willen gaan met "haalbare en betaalbare" maatregelen om stikstof te verminderen. Nu lijkt het er volgens Agractie echter op "dat de voedselproducenten van Nederland als overbodige ballast worden gezien". (Bron: ANP)