Een festival in zo’n klein dorpje.
Een festival in zo’n klein dorpje. (Foto: aangeleverd)

't Zand is klaar voor groot feest

'T ZAND - Het festivalseizoen is al in volle gang. Op 12, 13 en 14 augustus staat het festival Zandstock op de planning. Een festival in zo’n klein dorpje, is dat niet iets om trots op te zijn? Volgens Jitse Dekker die in de organisatie zit zeker wel. Tijdens de coronapandemie hebben zij de voorbereidingen ieder jaar doorgezet, weliswaar is het er door de omstandigheden nooit van gekomen Zandstock door te laten gaan. Dit jaar hebben ze draad gewoon weer opgepakt. Niemand die weer moet inkomen, maar gewoon volle bak knallen om er een spetterend weekend van te maken.

Soms moet je een gokje nemen

Dit jaar zijn er wel een aantal dingen veranderd. “In 2019 zijn wij begonnen met een silent disco op zaterdag. Dit werd zo goed ontvangen dat we nu besloten hebben dit op de vrijdagavond te organiseren. Dat betekent dus een extra festivalavond,” vertelt Jitse. Dit soort initiatieven bedenkt de organisatie zelf. “Je gaat nadenken over alles wat in de muziekwereld gebeurt. Soms moet je een gokje nemen, in dit geval was het gokje in 2019 een hele goede,” lacht hij.

Proef de sfeer van Zandstock

Evalueren en doorpakken

Het bestuur bestaat uit zes mannen en één vrouw. “De voorbereidingen voor het nieuwe festival beginnen al in oktober. Daarvoor komen we ook nog eens samen, dat is in september. We evalueren dan over het afgelopen festival. Wat ging er goed en wat kon er beter,” vervolgt hij. Met die feedback zitten zij in oktober samen om er aankomend seizoen weer een goede editie van te maken. “Bij die eerste samenkomst leggen we ook al de eerste verzoeken voor acts neer, we willen niet te laat zijn natuurlijk,” besluit hij.


Lees het gehele interview verder op pagina 3.