Het Fanfarekorps gaf een serenade.
Het Fanfarekorps gaf een serenade. (Foto: aangeleverd)

Een dag om nooit meer te vergeten

BREEZAND - De in Breezand geboren Daan Weijdema en zijn Nicky Schalkwijk uit Anna Paulowna gaven elkaar op 22 juli het jawoord in de achtertuin van Daan zijn ouderlijk huis. Inmiddels woont het koppel in Leiden, maar een feest werd het zeker in de prachtige kop van Noord-Holland. 

Terwijl het feest al in volle gang was kwam er nog een extra grote verrassing. Het Fanfarekorps uit Leiderdorp waar Daan inmiddels actief lid van is kwam het bruidspaar een serenade geven. Waarbij de bruid het korps leidde en Daan zijn instrument aan de mond zette en een vrolijk deuntje meespeelde.  

Extra kannen bier

Het was een dolle boel. Toen het korps Tamarco weer de gang naar Leiderdorp wilden inzetten. Stuitten zij op een kermisborrel van het tegenoverliggende bollenbedrijf van de Fa.Teeuwen deze riepen: "Vergeten jullie ons nou?"  Waarop er rechtsomkeert werd gelopen en het feest nog eventjes op straat verder ging. 

Daan speelde een deuntje mee

Er werd een polonaise gelopen en meerdere liederen gespeeld. Als dank kwamen er grote kannen bier aan, want ja van muziek maken krijg je dorst. Onder groot applaus vertrok weer het korps naar Leiderdorp en werd het weer rustiger in de Meerweg.

Afbeelding